Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 3 maart 2021 18:38

Europese beurzen overwegend hoger gesloten

De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 413,42 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,3 procent op 14.080,03 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,4 procent op 5.830,06 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,9 procent hoger op 6.675,47 punten.

Banken en autofabrikanten namen het voortouw en Britse aandelen stegen vanwege de voorjaarsbegroting. Daarnaast kijkt de markt uit naar de versoepelingsstrategie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, nu de druk toeneemt om de grootste economie van de eurozone te heropenen. Vermoedelijk zal zij morgen eerst nog de huidige lockdown tot einde van de maand verlengen.

De markt tok zich woensdag op aan berichten dat de Amerikaanse president Biden een versnelling voorziet voor het Amerikaanse vaccinatieprogramma, waardoor de grootste economie ter wereld eerder open kan dan aanvankelijk verwacht.

"De introductie van het vaccin verloopt buitengewoon goed", zei analist Seema Shah van Principal Global Investors. "Dit gebeurt op een moment dat het lijkt dat de economie op eigen kracht kan herstellen, tegen een achtergrond van overheidsstimuleringen", zei Shah.

Obligatierentes werden gedurende het verloop van de handelsdag opnieuw een bron van zorg, nadat de het rendement op een tienjarige Duitse Bund met 6 basispunten steeg tot -0,288 procent, terwijl het rendement op Brits tienjaarspapier met 7 basispunten steeg tot 1,483 procent. Ook in de VS liep de rente op.

De markt kreeg woensdag een reeks inkoopmanagersindices te verwerken. De dienstensector in de eurozone is is februari gekrompen, maar iets minder hard. De index steeg van 45,5 naar 45,7.

De separate indexen lieten een verdeeld beeld zien. De krimp van de Duitse dienstensector vertraagde in februari licht, terwijl de krimp in Frankrijk versnelde. In het Verenigd Koninkrijk nam de krimp in februari flink af.

De producentenprijzen in de eurozone zijn in februari opnieuw gestegen. Op maandbasis stegen de prijzen met 1,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2079. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1.2086 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2089 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,5 procent hoger, ondanks dat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap IEA bleek dat de Amerikaanse ruwe olievoorraden vorige week zijn gestegen met circa 21,6 miljoen vaten tot 484,6 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws
 
Autoproducenten zaten woensdag stevig in de lift. Renault steeg 5,1 procent, nadat UBS de Franse automaker op de kooplijst plaatste. Volkswagen en Porsche stegen respectievelijk 4,4 procent en 5,4 procent. Stellantis, de combinatie van Fiat Chrysler en Peugeot, sloot daarentegen 1,2 procent hoger/lager. De fabrikant zei een aangepaste winstmarge te verwachten van 5,5 procent tot 7,5 procent in 2021.

Dialog Semiconductor heeft in het vierde kwartaal de winst en omzet zien aantrekken. Op 8 februari bereikte Dialog een akkoord over de overname door het Japanse Renesas Electronics voor 67,50 euro per aandeel Dialog. De Japanners betalen een premie van circa 20 procent. Het aandeel Dialog won dinsdag licht, maar noteert nog onder het overnamebod. ASML en ASMI daalden in Amsterdam 1,6 en 2,0 procent.  

De woningbouw- en horecasector presteerden het sterkst in Londen. Pubeigenaar Whitbread steeg 5,6 procent en huizenbouwer Persimmon klom 6,1 procent.

Avast daalde 3,1 procent, hoewel het cyberbeveiligingsbedrijf een hogere winst en omzet rapporteerde en zei een verdere groei van de autonome omzet te voorzien.

Tussenstanden Wall Street
 
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 3.867,56 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2021

April hele vervelende beursmaand

april 9, 2021

AEX week 14 2021 – Pauze voor de bulls….

april 9, 2021

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

april 9, 2021

Kooptip: SBM Offshore veel te laag gewaardeerd ⚓ | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

 • 08:37

  Zeven Chinese bedrijven plekje op zwarte lijst & Europa opent status quo

 • 17:54

  TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

 • 15:03

  Aandeel KPN: nieuwe overnamegeruchten stuwen koers KPN

 • 14:58

  De AEX en BEL20 zien beide twee wijzigingen

 • 08:27

  Aanzet minimale vennootschapsbelasting gegeven & CEO Credit Suisse wankelt

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Instapmomenten Ford, GM & Tesla

 • 15:35

  Aandeel Alibaba: bevindt zich in het vizier van de Chinese overheid

 • 09:03

  ETF van de week: WisdomTree Physical Palladium (VZLB)

Masterclasses

 • 15 april

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
09 apr 17:02 Redactie

Prosus kan fors omhoog ⬆️ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 13

09 apr 16:45 Nico Inberg

Dit weekend in het Beursmagazine [Video]

09 apr 09:55 Nico Inberg

Dubbele pet zakenbank bij emissie Viacom