Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext koopt resterende belang van 40 procent in iBabs

Euronext koopt resterende belang van 40 procent in iBabs
3 mrt 2021 om 18:22

Euronext heeft het resterende belang van 40 procent gekocht in iBabs, een bedrijf dat digitaal vergaderen mogelijk maakt, voor 53,2 miljoen euro. Dit maakte de beursexploitant woensdagavond bekend. 

Euronext kocht in 2017 een belang van 60 procent in het bedrijf voor 30,1 miljoen euro. 

Deze acquisitie leverde een belangrijke bijdrage aan de resultaten van Euronext in het segment Corporate Services, meldde Euronext woensdag. Ook telefonische vergaderingen zitten in dat segment. 

Elk jaar groeide de omzet van iBabs met hoge dubbelcijferige percentages, zodat er tussen 2017 en 2020 een samengestelde groei van meer dan 33 procent per jaar was. 

Het resterende belang was nog in bezit van de oprichters van iBabs, die nu een exit maken na een succesvolle transitieperiode, stelde Euronext. De beursuitbater betaalde voor het resterende belang 10 keer het aangepaste EBITDA-resultaat in 2020. 

“Sinds onze aankoop van het belang van 60 procent in juli 2017, heeft iBabs zijn producten verder ontwikkeld en zijn klantenbasis en geografische voetafdruk uitgebreid”, aldus CEO Stéphane Boujnah van Euronext.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.