Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie: Lagere start Wall Street in de maak.

Correctie: Lagere start Wall Street in de maak.
3 mrt 2021 om 15:00

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, na tegenvallende banencijfers over de private sector.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index zakten ruim een half uur voor opening 0,2 procent in het rood en ook de Nasdaq future leverde de eerdere winst in en wees op een openingsverlies van 0,5 procent.
 
Aanvankelijk stonden de futures nog in het groen. De uitrol van de vaccinatieprogramma’s in de Verenigde Staten en meer vorderingen ten aanzien van een deal over meer overheidsstimulering zorgde voor optimisme over het economisch herstel.
 
De aandelenbeurzen waren de afgelopen dagen nerveus en wisselden tussen winst en verlies. Dinsdag deden de beurzen uiteindelijk een stap terug, na zeer sterke winsten op maandag, die weer een tegenreactie waren op de onrust over de oplopende obligatierendementen in de voorgaande week.
 
Woensdag waren er positieve signalen dat Democraten proberen om meningsverschillen over werkloosheidsuitkeringen en andere kwesties te overbruggen, om een steunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar in de komende dagen af te ronden.
President Joe Biden zei dat de Verenigde Staten eind mei voldoende vaccins tegen het coronavirus zullen hebben om alle volwassenen in het land te vaccineren, wat twee maanden sneller is dan aanvankelijk voorzien.
 
“De uitrol van vaccinaties gaat extreem goed, vergeleken met de verwachtingen van velen”, zei Seema Shah van Principal Global Investors. “En terwijl het er op lijkt dat de economie op zichzelf kan herstellen, hebben we het vooruitzicht van fiscale stimulering op de achtergrond, en daarom verhogen velen hun verwachtingen voor de Amerikaanse economische groei.”
 
Beleidsmaker Lael Brainard van de Federal Reserve zei dinsdag dat het tumult op de obligatiemarkten van de afgelopen weken bij haar op de radar staat. Ze signaleerde dat de Fed de steun voor de economie niet zal terugschroeven totdat die economie weer op steviger voet staat.

De werkgelegenheid in de private sector groeide in februari met 117.000, meldde ADP. Dat is fors minder dan de 225.000 waar de markt op rekenden. Rabobank sprak dan ook van een teleurstellend rapport. 

Later vandaag volgt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector van zowel ISM als Markit, met een verwachte groei in februari. In de avonduren publiceert de Fed zijn Beige Book met anekdotische berichten over de Amerikaanse economie.
 
De olieprijs, die dinsdag weer onder 60 dollar zakte, steeg, maar minder sterk dan eerder woensdag. Een april-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 60,49 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,2 procent duurder werd op 63,95 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2050. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,2083 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,2089 op de borden.  
 
Bedrijfsnieuws

Hewlett Packard Enterprises heeft zijn winstverwachting voor 2021 verhoogd. Voor het tweede kwartaal verwacht het bedrijf een winst per aandeel tussen 0,02 en 0,08 dollar. Voor heel 2021 rekent het bedrijf op 0,48 dollar tot 0,66 dollar.

Digitale zorgverzekeraar Oscar Health, bekend onder New Yorkers door reclames in de metro, gaat naar de beurs. De verwachting is dat deze stap het bedrijf zal waarderen op 8 miljard dollar.
 
FedEx gaat 2 miljard dollar investeren op weg naar klimaatneutraal zijn in 2040. Dat maakte de pakketbezorger uit Tennessee woensdag bekend. De logistieke reus gaat met uitsluitend elektrische auto’s rijden.
 
Het Chinese Tencent, dat wordt gerund door miljardair Pony Ma, heeft geïnvesteerd in honderden tech-startups die bij elkaar een slordige 250 miljard dollar waard zijn, en is nu met 900 miljard dollar het meest waardevolle Chinese bedrijf. Omdat het bedrijf zelf geen e-commerce doet, zou het minder gevoelig zijn dan Alibaba van Jack Ma voor kritiek van toezichthouders, schrijft The Wall Street Journal.
 
Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 3.870,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 31.391,52 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,7 procent tot 13.358,79 punten. 

Correctie: om juiste standen futures te melden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.