Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming start genetisch testprogramma in VS en Canada

Pharming start genetisch testprogramma in VS en Canada
2 mrt 2021 om 07:14

Pharming Group is samen met Invitae Corporation gestart met het genetische testprogramma navigateAPDS, dat is ontwikkeld om artsen te helpen bij het identificeren van patiënten en hun familieleden met geactiveerd PI3K-deltasyndroom (APDS) in de VS en Canada. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdagochtend bekend.

APDS is volgens Pharming een uiterst zeldzame primaire immunodeficiëntieziekte veroorzaakt door een genetische mutatie en treft ongeveer 1 tot 2 mensen per miljoen.

Pharmings ondersteuning van het programma zal kosteloos genetisch testen en begeleiding mogelijk maken voor in aanmerking komende personen in de Verenigde Staten en Canada. Naast het ter beschikking stellen van genetische tests aan personen die mogelijk een ziektebeeld vertonen waarvan bekend is dat het verband houdt met APDS, zal navigateAPDS via een derde partij ook pre-test en post-test genetische counseling aanbieden.

“Onze samenwerking met Invitae vormt een belangrijke stap naar een eenvoudiger toegang tot  testen, wat een versnelde en nauwkeurige diagnose mogelijk maakt voor patiënten die lijden aan een primaire immuun-aandoening zoals APDS”, aldus CEO Sijmen de Vries.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.