Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen licht hoger rond middaguur

Europese beurzen licht hoger rond middaguur
2 mrt 2021 om 12:33

De Europese beurzen noteerden dinsdag licht hoger na eerder op de ochtend nog een min te hebben laten zien. Daarmee lijkt de markt een afwachtende houding met het accent op het rentebeleid en de communicatie daarover.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een winst van 0,6 procent op 413,40 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 14.079,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,4 procent met een stand van 5.814,12 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 0,6 procent naar 6.625,77 punten.

De centrale bank van Australië wijzigde zijn monetaire beleid niet, maar blijft wel zeer attent op mogelijke aanpassingen op het moment dat de markt daar om vraagt.

In Japan en Duitsland bleef de werkloosheid in respectievelijk januari en februari stabiel. De Duitse detailhandelsverkopen lieten over januari daarentegen een flinke daling zien, die ook veel forser uitviel dan verwacht.

De stijging van de consumentenprijzen van de eurozone hield in februari met 0,9 procent gelijke tred met de plus die over januari werd opgetekend.

Er treden dinsdag 3 sprekers aan en dat zijn bestuurslid van de Europese Centrale Bank Fabio Panetta, bestuurslid van de Federal Reserve Lael Brainard en de voorzitter van de Fed van San Francisco Mary Daly.

Olie noteerde dinsdag verdeeld. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het groen op 60,70 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 63,63 dollar werd betaald, een daling van 0,1 procent. Later deze week komt oliekartel OPEC+ bijeen. Vermoedelijk wordt besloten om de productie te verhogen, maar onduideijk is met hoeveel.

De euro/dollar noteerde op 1,2028. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2005 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2043 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

HelloFresh heeft een sterk 2020 achter de rug waarin het de eigen doelstellingen behaalde, nadat deze in december nog werden verhoogd. Voor 2021 herhaalde HelloFresh een omzetgroei van 20 tot 25 procent te voorzien, tegen constante wisselkoersen, en een aangepaste EBITDA-marge van 9 tot 12 procent. De marge lag afgelopen jaar op 13,5 procent. Daarmee lag de marge in 2020 aan de bovenkant van de bandbreedte van 12,5 tot 13,5 procent waarop de bezorger rekende. De koers van het aandeel noteerde 2,9 procent lager.

Op de beurs van Frankfurt noteerde de meerderheid van de hoofdaandelen koerswinst, onder aanvoering van Daimler waar 2 procent op de slotnotering van maandag bij kwam. Het aandeel Adidas liet de sterkste koersdaling aantekenen met een verlies van 1 procent en was daarmee één van de 6 verliezers in Frankfurt.

In Parijs waren de winnende aandelen iets minder sterk in de meerderheid, maar wat hier aan koersverlies op het bord stond kwam niet verder dan 1,5 procent, in dit geval voor het aandeel Safran. De koers van het aandeel Teleperformance steeg meer dan 2 procent steeg en was daarmee de sterkste stijger.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag tot 2,4 procent in het groen op 3.901,82 punten, terwijl de Dow Jones-index 2,0 procent steeg tot 31.535,51 punten. Techbeurs Nasdaq won 2,9 procent op 13.282,95 punten. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.