Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street
2 mrt 2021 om 12:47

De Amerikaanse beurzen wijzen dinsdag rond het middaguur op iets een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.

Daarmee lijkt de markt een adempauze te nemen na recent de nodige volatilteit in zowel aandelen als obligaties.

De focus van de markt richt zich met name op de Federal Reserve voor aanwijzigingen over de richting van het monetair beleid van de centrale bank. Een vloedgolf aan goedkoop geld van de Amerikaanse centrale bank sinds het uibreken van de pandemie in maart vorig jaar heeft bijgedragen aan een matig rendement op obligaties en heeft ertoe geleid dat de koersrally van het afgelopen jaar inmiddels is afgezwakt.

De meest prominente centrale bankbestuurder is volgens analist David Madden van CMC Markets bestuurslid Lael Brainard, “van wie de opmerkingen vorige week de zorgen van de markt over de scherpe bewegingen van de lange-termijn-obligatierendementen bijna wisten weg te nemen”, zei Madden.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten geen richtinggevende publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,2025. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2011 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2047 op de borden.

Olie noteerde dinsdag vrijwel vlak.

Bedrijfsnieuws

Zoom noteerde voorbeurs 8,6 procent hoger. De aanbieder van online vergaderen heeft in het vierde kwartaal opnieuw een fors hogere winst en omzet geboekt, waarmee de dienst onverminderd blijft profiteren van de vele thuiswerkers als gevolg van de coronacrisis.

Apothekersketens zoals CVS Health, Walmart en Walgreens-Boots Alliance spinnen garen bij de uitrol van coronavaccinprogramma’s in de Verenigde Staten. Zij krijgen de toegang tot grote hoeveelheden consumentengegevens, terwijl miljoenen klanten zich aanmelden voor het vaccin.

Target heeft het afgelopen kwartaal een aangepaste winst geboekt van 2,67 dollar per aandeel, terwijl de markt rekende op 2,54 dollar per aandeel. De vergelijkbare omzet steeg met 20,5 procent, terwijl de markt uitging van een stijging van 17,1 procent. Het aandeel steeg voorbeurs 1,6 procent.

Hertz verwacht tegen het begin van de zomer uit zijn faillissement te komen.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 2,4 procent hoger op 3.901,82 punten. De Dow Jones index eindigde 2,0 procent in het groen op 31.535,51 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 3,0 procent tot 13.588,83 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.