Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
1 mrt 2021 om 12:52

De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,0 procent in het groen.

Het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten heeft vrijdagnacht ingestemd met het coronasteunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar van president Joe Biden. In het Huis stemden 219 leden voor en 212 tegen het American Rescue Plan. 

Het voorstel gaat nu naar de Senaat, waar de nodige aanpassingen wachten van beleidsmakers. 

Verder liet de FDA afgelopen weekend weten ook het coronavaccin van Johnson & Johnson te hebben goedgekeurd.

Beleggers kijken vanmiddag uit naar een reeks sprekers van de Federal Reserve en een tweetal inkoopmanagersindices van de industrie. De rente op tienjaarspapier in de VS maakt maandagmiddag grofweg een pas op de plaats.

Aandelen, en met name aandelen van technologiebedrijven, werden tijdens de afgelopen handelsdagen geteisterd door volatiele bewegingen op de markten voor staatsobligaties. Een stijging van de rente vorige week zorgde voor twijfel. Zou de rente wel inderdaad lang laag blijven, klonk het in de markt.

Beleggers kijken maandag onder andere uit naar een speech van bestuurder Lael Brainard van de Federal Reserve. Daarbij zal met name uitgekeken worden naar aanwijzingen dat de centrale bank maatregelen zal nemen om de rente in toom te houden.

Als de Fed geen bereidheid toont om in actie te komen, dan zouden de rendementen kunnen blijven stijgen, waarschuwde marktanalist Andrea Carzana van Columbia Threadneedle Investments. 

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten de publicatie van een tweetal inkoopmanagersindexen voor de industrie in februari geagendeerd, evenals bouwdata voor januari. De Europese industrie schakelde in februari een versnelling hoger, zo bleek vanochtend.

De euro/dollar noteerde op 1,2045. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2074 op de borden.

Olie werd maandag tot 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws
 
Johnson & Johnson noteerde maandag voorbeurs 2,5 procent hoger, nadat de Amerikaanse FDA afgelopen weekeinde het coronavaccin van het bedrijf goedkeurde. Daarmee zijn er nu 3 vaccins in de VS goedgekeurd.

Cloudcommunicatiebedrijf Twilio voert gesprekken om 750 miljoen dollar te investeren in Syniverse Technologies, wat volgens marktvolgers een stap zou kunnen zijn naar een beursnotering voor Syniverse Technologies.

Rocket Lab heeft ook beursplannen. Het ruimtetransportbedrijf voert gesprekken over een fusie met Vector SPAC, een zogeheten special-purpose acquisition company. Rocket Lab wordt volgens de details van de deal gewaardeerd op 4,1 miljard dollar.

Berkshire Hathaway van beursgoeroe Warren Buffett heeft in het vierde kwartaal een fors hogere nettowinst behaald, en ook operationeel deed het bedrijf het beter dan een jaar eerder, maar in heel 2020 lagen de prestaties lager dan in 2019. 

Zoom Video Communications publiceert nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel lijkt maandag 2,0 procent hoger te openen.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent lager op 3.811,15 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het rood op 30.932,37 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 13.192,35 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.