Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FDA keurt coronavaccin Johnson & Johnson goed

FDA keurt coronavaccin Johnson & Johnson goed
28 feb 2021 om 09:12

De U.S. Food and Drug Administration heeft het coronavaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd. Dit werd vannacht bekend.

Afgelopen week kwam de FDA al met een positieve analyse en een onafhankelijk panel van experts beveelt het vaccin nu ook aan. Dat advies neemt de toezichthouder over.

Het vaccin van Johnson & Johnson, dat door dochterbedrijf Janssen Vaccines is ontwikkeld, is het derde coronavaccin nu kan worden ingezet in de VS, bij personen vanaf 18 jaar. De vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna worden al een aantal maanden toegediend.

Het coronavaccin van Johnson & Johnson heeft als voordeel dat er maar één dosis hoeft te worden toegediend. Bovendien zou het vaccin vooral bij ernstige covid symptomen een goede bescherming bieden.

Het Europees Geneesmiddelenbureau, EMA, ontving onlangs ook de aanvraag van Johnson & Johnson voor de versnelde goedkeuring van zijn coronavaccin. Volgens persbureau Bloomberg volgt goedkeuring mogelijk op 11 maart.

Bij goedkeuring zou dit in Europa het vierde coronavaccin zijn dat kan worden ingezet, want hier wordt ook het vaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford al gebruikt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.