Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: Powell praat dollar zijn hok in

Valuta: Powell praat dollar zijn hok in
25 feb 2021 om 11:36

De woorden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell dinsdag en woensdag tegenover de Senaat en het Huis van Afgevaardigden heeft de dollar geen goed gedaan.

“Powell heeft de inflatie zodanig genuanceerd dat een renteverhoging, waar de markt enigszins op speculeerde, voor dit jaar in elk geval verre van waarschijnlijk blijft”, aldus handelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. “Powell liet woensdag doorschemeren dat inflatie niet alleen maar een stijgende olieprijs als oorzaak moet hebben, maar dat ook conjuctuur en werkgelegenheid factoren van betekenis zijn”, aldus Van der Meer.

Dinsdag stelde voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve de markt gerust door te garanderen dat de Amerikaanse centrale bank de economie zal blijven steunen met zeer soepel monetair beleid. “De economie is nog ver verwijderd van onze werkgelegenheids- en inflatiedoelen”, aldus Powell, die dinsdag voor de Senaat verscheen en woensdag sprak in het Huis van Afgevaardigden.

Daarmee heeft Powell volgens Ebury de toon voorlopige wel even gezet en lijkt een sterke dollar voorlopig niet waarschijnlijk. Daarmee is ook het Britse pond nog altijd hoog genoteerd, “beduidend hoger dan de economische perspectieven van het Verenigd Koninkrijk rechtvaardigen”, vindt de valutahandelaar van Ebury donderdag.

Voor vandaag kijkt Van der Meer uit naar de Amerikaanse steunaanvragen en de toespraken van diverse monetair prominenten, voor vrijdag gaat zijn aandacht uit naar de inkomens en bestedingen van de Amerikanen over januari.

Het Duitse consumentenvertrouwen voor maart bleek donderdag iets minder negatief te zijn geworden. Het consumentenvertrouwen van de eurozone bleef net als de Duitse evenknie negatief, maar liet eveneens een lichte verbetering zien.

De geldhoeveelheid in de eurozone liet in januari een iets snellere groei zien dan in december.

Sprekers zijn vandaag Philip Lane van de Europese Centrale Bank, de vice-voorzitter van de bank Luis de Guindos, de voorzitter van de Federal Reserve Raphael Bostic en zijn collega van de Fed van New York John Williams.

De euro noteerde donderdag 0,5 procent hoger op 1,2230 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,8637 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,4160 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,4493 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 106,1460 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.