Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
25 feb 2021 om 12:21

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger, nadat de zorgen over een renteverhoging in de Verenigde Staten zijn getemperd, nadat de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell woensdag nog eens aangaf pal achter het ruime monetaire beleid te staan waarmee de economie en de arbeidsmarkt verder moet worden gestimuleerd.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een plus van 0,3 procent op 413,10 punten. De Duitse DAX noteerde onveranderd op 13.975,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 0,3 procent met een stand van 5.815,90 punten. De Britse FTSE won donderdag 0,5 procent naar 6.691,44 punten.

Het Duitse consumentenvertrouwen voor maart bleek donderdag iets minder negatief te zijn geworden. Het consumentenvertrouwen van de eurozone bleef net als de Duitse evenknie negatief, maar liet eveneens een lichte verbetering zien.

De geldhoeveelheid in de eurozone liet in januari een iets snellere groei zien dan in december.

In de Verenigde Staten komen vandaag de steunaanvragen, de orders voor duurzame goederen over januari, de tweede raming voor de groei van de economie van het land in het vierde kwartaal van 2020 en de aanstaande huizenverkopen in januari.

Voor de steunaanvragen worden er over de afgelopen week 845.000 verwacht, tegen 861.000 een week eerder.

Sprekers zijn vandaag Philip Lane van de Europese Centrale Bank, de vice-voorzitter van de bank Luis de Guindos, de voorzitter van de Federal Reserve Raphael Bostic en zijn collega van de Fed van New York John Williams.

Olie noteerde donderdag hoger. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 63,31 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 66,37 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2231. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2198 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2170 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Bayer heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet en de resultaten opnieuw flink onder druk zien staan. Het dividendvoorstel voor 2020 ligt op 2,00 per aandeel. Dat is 0,80 euro per aandeel minder dan over 2019. Bayer verwacht voor 2021 een omzet tussen 42 miljard en 43 miljard euro. De kernwinst per aandeel wordt ingeschat op 6,10 tot 6,30 euro. Het aandeel Bayer noteerde 3,6 procent lager in koers.

Telefonica boekte in het vierde kwartaal van 2020 weer winst, nadat de omzet herstelde in de vier kernmarkten. Over 2021 wil het telecombedrijf een dividend uitkeren van 0,30 euro per aandeel. De aandelenkoers van Telefonica noteerde een winst van 2,4 procent .

Adecco Group heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet en winst zien teruglopen. Adecco wil een dividend voorstellen van 2,50 Zwitserse frank per aandeel over 2020 en is van plan om weer eigen aandelen in te kopen in de komende drie jaar. De uitzender begon het nieuwe jaar met een daling van de autonome omzet met 2 procent in januari, terwijl februari een soortgelijke volumeontwikkelingen liet zien. De koers van het aandeel noteerde 2,1 procent lager.

Fielmann en Afflelou hebben beide interesse in de onderdelen die EssilorLuxottica wil afstoten om zo goedkeuring te krijgen voor de overname van het Nederlandse Grandvision. Dit meldde CFTN woensdagavond op basis van bronnen. De koers van het aandeel EssilorLuxottica noteerde 1,1 procent lager, van Grandvision 6 procent hoger.

In Frankfurt was het aandeel Linde, na Bayer, de meest gebeten hond met een koersverlies van 2,3 procent, terwijl het aandeel Deutsche Bank bijna 4,5 procent kon bijschrijven en daarmee de lijst van stijgers aanvoerde.

In Parijs daalde de koers van het aandeel Safran met circa 2,5 procent. De overige verliezen bleven onder het procent. Winst was weggelegd voor het aandeel Axa dat bijna 3,5 procent duurder werd, en de aandelen Crédit Agricole en Société Générale waar 2 procent op de slotkoersen van woensdag bij kwam.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 1,14 procent tot 3.925,43, de Nasdaq klom 1,0 procent en de Dow Jones-index dikte met 1,4 procent aan.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.