Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen omlaag

Amerikaanse futures wijzen omlaag
25 feb 2021 om 13:19

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een overwegend lagere opening tegemoet, in afwachting van economische cijfers die een indicatie kunnen geven van het verloop van het economische herstel.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood. Technologiebeurs Nasdaq lijkt 1 procent lager te gaan openen.

Woensdag werden er nog records aangescherpt.

De trek in risicovolle beleggingen bij beleggers veerde op nadat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve deze week zei dat de centrale bank de rente nog geruime tijd laag zal houden.

Optimisme over het economisch herstel en een sterk stijging van de rendementen op obligaties zet geldbeheerders aan om hun vermogen te verschuiven naar aandelen die waarschijnlijk zullen profiteren van een economisch herstel dit jaar. Dat gaat ten koste van de technologie-aandelen die de aanjagers waren van de sterke marktstijging vorig jaar.

“De stijgende obligatierendementen zetten deze rotatie, van groei- naar meer waarde-aandelen, in gang”, zei Sophie Chardon van Lombard Odier. “De hogere rentes steunen banken en de hogere olieprijzen steunen de energiesector. Er zijn nieuwe leiders.”

Beleggers kijken goed naar mogelijke signalen van sterk stijgende inflatie na grote hoeveelheden montaire en overheidsstimulering.

Voorbeurs verschijnt een voorlopige schatting van de Amerikaanse economische groei en een cijfer over de orders voor duurzamegoederen. Ook de wekelijkse aanvragen van een nieuwe werkloosheidsuitkering staan op de agenda.

De olieprijs was stabiel. Een april-future West Texas Intermediate kostte 63,24 dollar, ongewijzigd ten opzichte van woensdagavond. Brent-olie steeg 0,1 procent tot 66,24 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2231. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,2170 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Het cijferseizoen loopt op zijn einde. Airbnb, Beyond Meat, DoorDash en Salesforce.com behoren tot de bedrijven die donderdag hun resultaten publiceren, evenals Moderna, het farmaciebedrijf dat één van de vaccins tegen het coronavirus ontwikkelde.

Aandelen die populair zijn bij gebruikers van het sociale media-platform Reddit stegen woensdagavond weer sterk en in de handel voorbeurs wint GameStop nog eens 55 procent. AMC Entertainment lijkt 20 procent hoger te openen.

Dat laat zien dat er nog steeds “liquiditeit en veel toegang tot speculatieve inzetten is zei Chardon. “We zullen moeten leren leven met dit soort gerichte bubbels, maar ik zou dat niet zien als een bedreiging voor de mondiale aandelenmarkt.”
 
Tesla heeft werknemers van zijn productiefaciliteit in Fremont in Californië laten weten dat de productielijn voor Model 3 tijdelijk komt stil te liggen. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het aandeel Tesla koerst af op een bijna 3 procent lagere opening. 

Nvidia boekte in het afgelopen kwartaal een recordomzet, dankzij sterke vraag naar chips voor spelcomputers bij een krap aanbod. Nvidia rekent voor het eerste kwartaal op een omzet van om en nabij 5,3 miljard dollar. Het aandeel levert desondanks ruim 2 procent in.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,14 procent hoger op 3.925,43, de Nasdaq klom 1,0 procent en de Dow Jones-index dikte met 1,4 procent aan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.