Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op iets hogere opening VS

Futures wijzen op iets hogere opening VS
24 feb 2021 om 12:56

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het groen.

In de afgelopen dagen stond de markt onder druk vanwege de stijgende rente die wereldwijd de zorgen aanwakkert over mogelijk te hoge waarderingen voor met name techaandelen.
 
Dinsdag stelde voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve de markt wat gerust door te garanderen dat de Amerikaanse centrale bank de economie zal blijven steunen door een zeer soepel monetaire beleid te voeren. 

Volgens marktvolger Paul O’Connor van Janus Henderson Investors zou de Fed wel sneller dan verwacht het beleid kunnen aanpassen aangezien ook het herstel sterker dan verwacht is. 

“Markten verwachten dat [het herstel] in 2022 zal plaatsvinden, maar we zien een sterke verbetering van het Amerikaans bruto binnenlands product”, aldus O’Connor, die daarom verwacht dat er al in juni gesproken gaat worden over een eventuele versoepeling. 

Hoofdstrateeg Brian O’Reilly van Mediolanum Investment Funds is van mening dat markten voorlopig proberen de heropening van de economieën in te prijzen. 

Olie noteerde woensdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 62,17 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,0 procent duurder werd op 65,13 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2167. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2147 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er ook een stand van 1,2147 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Square heeft voor 170 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Dit maakte de onderneming van CEO Jack Dorsey dinsdagavond bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Square ziet de investering als een “aanhoudende belofte in cryptomunten”, zo stond te lezen.

McAfee heeft het afgelopen kwartaal weliswaar een hogere omzet geboekt, maar schreef onder de streep rode cijfers. De Amerikaanse computerbeveiliger voorziet voor het lopende kwartaal een omzet van 725 tot 735 miljoen dollar, terwijl analisten rekenen op 724 miljoen dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,1 procent tot 3.881,31 punten, de Dow Jones index sloot 0,1 procent hoger op 31.536,30 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 13.465,20 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.