Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
24 feb 2021 om 12:30

De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, na de afstraffing eerder deze week.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een stijging van 0,4 procent op 411,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,7 procent naar 13.960,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,1 procent met een stand van 5.784,47 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,2 procent naar 6.611,97 punten.

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell was dinsdag in de Amerikaanse Senaat standvastig als het om het ruime monetaire beleid gaat. Daarmee haalde de bankier de nodige vrees voor een renteverhoging later dit jaar van tafel.

Duitsland publiceerde woensdag over het vierde kwartaal een economische krimp op jaarbasis met 2,7 procent. Op kwartaalbasis groeide de economie niettemin met 0,3 procent en dat was beter dan de verwachte 0,1 procent.  

Het Franse ondernemersvertrouwen daalde in februari naar 90, van 91 een maand eerder.

In de Verenigde Staten komen vandaag twee cijfers naar buiten en dat zijn de verkopen van nieuwbouwwoningen in januari en de wekelijkse olievoorraden.

Powell krijgt ook vandaag de gelegenheid zijn kijk op zaken te geven in het Huis van Afgevaardigden en naar aanleiding daarvan vragen te beantwoorden.  

Verder verschijnt zijn collega Andrew Bailey van de Bank of England voor een zogeheten Treasury Committee.

Sprekers zijn vandaag Fed-bestuurder Lael Brainard, de vice-voorzitter van de Fed Richard Clarida en de voorzitter van de Fed van Dallas Robert Kaplan.

Olie noteerde woensdag hoger. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het groen op 62,07 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 65,03 dollar werd betaald, een plus van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2160. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2163 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2142 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Vodafone Group is van plan om Vantage Towers eind maart naar de beurs van Frankfurt te brengen. Vodafone wil enkel bestaande aandelen die in handen zijn van het telecombedrijf naar de beurs brengen. De free float zal volgens Vodafone beperkt zijn. De exacte timing van de beursgang blijft nog afhankelijk van de marktontwikkelingen. Het aandeel Vodafone verloor 2,1 procent in koers.

Worldline heeft in 2020 de omzet licht zien dalen, maar wist de vrije kasstroom wel fors op te voeren. Worldline verwacht dat in het eerste jaarhelft de impact van de coronamaatregelen voelbaar blijft. Voor heel 2021 rekent het betaalbedrijf op een autonome omzetgroei van ten minste 5 procent  en een verbetering van de operationele marge vóór afschrijvingen en waardeverminderingen met 2 procentpunt. De koers van het aandeel Wordline noteerde 0,2 procent lager, van sectorgenoot Adyen 0,4 procent hoger.

Reckitt Benckiser Group heeft in 2020 weer winst geboekt, waarbij vooral de hygiënetak profiteerde van een toegenomen vraag als gevolg van de coronacrisis. Voor 2021 mikt het bedrijf op een vergelijkbare groei van 0 tot 2 procent, inclusief een sterk eerste kwartaal. De koers van het aandeel noteerde een verlies van 0,5 procent.

Wolters Kluwer heeft in 2020 de omzet ongeveer gelijk zien blijven en het resultaat zien stijgen, conform de verwachting van analisten. Het dividendvoorstel ligt op 1,36 euro, 15 procent hoger dan over 2019. Het bedrijf kondigde ook een nieuw aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 350 miljoen euro, gelijk aan het programma over 2020 en waarvan inmiddels al voor 50 miljoen euro is ingekocht. De koers van het aandeel Wolters Kluwer noteerde een verlies van 5,4 procent.

In Brussel ging het aandeel Solvay na cijfers aan de leiding met een koerswinst van 3,9 procent. Ageas zag de cijfers over 2020 resulteren in een koersverlies van 1,1 procent, ondanks dat de cijfers weinig verrasten en ING over het dividend van Ageas te spreken was. 

In Parijs liet het aandeel Vivendi het meeste koersverlies aantekenen met een daling van rond de 1,5 procent. De grootste plus was weggelegd voor het aandeel Stellantis dat 2,7 procent in koers mocht bijschrijven.

Frankfurt zag slechts een derde van de hoofdaandelen dalen, tegen de helft in Parijs. Het aandeel Delivery Hero verloor circa 2 procent aan koerswaarde, het aandeel Linde spande voorlopig de kroon met een koerswinst van meer dan 2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,1 procent tot 3.881,31 punten, de Dow Jones index sloot 0,1 procent hoger op 31.536,30 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 13.465,20 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.