Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verlenging coronamaatregelen geen verrassing voor Basic-Fit

Beursblik: verlenging coronamaatregelen geen verrassing voor Basic-Fit
24 feb 2021 om 10:16

Nederlandse sportscholen moeten nog minstens drie weken langer dicht blijven, zo kondigde het kabinet dinsdagavond aan, maar dat is geen verrassing voor Basic-Fit. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag.

ING houdt er in de huidige ramingen rekening mee dat Basic-Fit de clubs in Nederland, Frankrijk en België nog tot eind februari dicht blijven. In België en Frankrijk is er tot dusver nog geen update gegeven over de coronamaatregelen voor de komende periode. Vrijdag wordt in België wel een aankondiging verwacht.

ING denkt dat de cashburn voor Basic-Fit vanwege de sluiting van Nederlandse clubs op circa 7 tot 8 miljoen euro ligt. Als alle clubs in Frankrijk, België en Nederland gesloten zouden blijven, dan kan dit bedrag oplopen tot 15 of 20 miljoen euro.

Liquiditeit is volgens Zwartsenburg evenwel geen probleem meer, nadat een overbruggingsfinanciering werd afgesloten van 150 miljoen euro. De cashburn heeft met name impact hebben op de waardering van het aandeel. "Het belangrijkste is echter onder welke voorwaarden de clubs straks weer open mogen, omdat dit van invloed zal zijn op de instroom aan nieuwe leden en daarmee op het herstel", aldus Zwartsenburg.

ING heeft een Houden advies op Basic-Fit met een koersdoel van 30,50 euro. Het aandeel Basic-Fit koerste woensdagochtend 1,6 procent hoger op 34,60 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Basic-Fit

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!