Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aalberts meldt herstel in tweede halfjaar

Aalberts meldt herstel in tweede halfjaar
24 feb 2021 om 23:40

Aalberts heeft in 2020  een lagere omzet en winst geboekt, maar zag de resultaten in de tweede helft van het jaar verbeteren met ook een groter orderboek. Dit meldde het concern woensdagavond nabeurs.

Uit de cijfers bleek dat de tweede jaarhelft van 2020 minder tegenwind kende dan de eerste zes maanden.  “In de tweede helft van het jaar herstelde het bedrijf in het algemeen. Het jaar eindigde met een sterk orderboek dat 9,3 procent groter was dan vorig jaar”, aldus het bedrijf. 

ING zei in aanloop naar de jaarcijfers, dat de tweede ronde van lockdowns aan het eind van vorig jaar niet dezelfde negatieve impact had op de activiteiten van Aalberts als de eerste lockdown in het tweede kwartaal van 2020. Aalberts bleek zich “vrij snel en succesvol” aan de nieuwe economische realiteit aan te passen, en de klanten van het bedrijf, grote internationaal opererende ondernemingen, waren veel beter voorbereid op de nieuwe golf van lockdowns, aldus ING. 

In 2020 behaalde Aalberts een omzet van 2,61 miljard euro, een daling van 7 procent ten opzichte van de 2,84 miljard euro in 2019. De operationele winst (EBITA) daalde van 363 miljoen naar 283 miljoen euro. Dit leverde een winst per aandeel voor amortisatie op van 1,81 euro, een kwart minder dan de 2,42 euro een jaar eerder. 

De nettoschuld daalde van 755 miljoen naar 600 miljoen euro. De vrije kasstroom kwam uit op 339 miljoen euro.

Aalberts verlaagde het dividend met 25 procent tot 0,60 euro over 2020.

Outlook
 
Het bedrijf wil autonome omzetgroei en innovatie stimuleren en zal meer investeren dit jaar, stelde Aalberts, zonder concrete cijfers te geven.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aalberts

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.