Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Volledige uitleg renteverhaal & Bitcoin doet Tesla pijn

Volledige uitleg renteverhaal & Bitcoin doet Tesla pijn
23 feb 2021 om 08:41

Het gaat de afgelopen week wat vaker over de stijgende rentes. Maar hoe erg is het gesteld? De Amerikaanse 10-jaars rente stond in augustus 2020 op het dieptepunt rond de 0,51%. Het afgelopen half jaar herstelde de rente en de afgelopen weken gaat het vrij hard. Inmiddels is de rentevergoeding op deze staatsobligatie gestegen tot 1,36%, een niveau dat we vlak voor de coronacrisis voor het laatst zagen. Ook de lange rentes stijgen fors, zoals de 30-jaars variant, deze steeg van 1,12% tot 2,16% in een jaar tijd. Ook in Europa stijgen de rentes rap, maar daar staan ze in veel landen nog altijd onder het nulpunt. De Duitse Bund steeg de laatste paar maanden van -0,64% tot -0,34% nu en de Nederlandse 10-jaars rente steeg van -0,53% tot -0,28%.

De huidige rentes vormen op zich momenteel nog niet eens echt het grootste probleem. Alleen de snelheid van de stijging maakt beleggers angstig. De markt lijkt angstig dat de Amerikaanse 10-jaars rente binnen een afzienbare tijd ineens boven de 2% of hoger staat. Beleggers gingen er aanvankelijk juist vanuit dat de rentes langer rond historische dieptepunten bleven kabbelen. De beleidsrente, de rente die wordt bepaalde door centrale banken voor h…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.