Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: pond weet van geen ophouden

Valuta: pond weet van geen ophouden
23 feb 2021 om 11:44

Het Britse pond heeft de 1,41 dollar voor het grijpen nu de lange rente van het land beduidend harder stijgt dan de Amerikaanse tienjaarsrente.

“Afgezet tegen 18 februari is de lange rente van het Verenigd Koninkrijk met circa 20 procent opgelopen tegen de Amerikaanse met 7 procent”, aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. “Voeg dat bij hun voorvarendheid in de vaccinatieprogramma’s, maar ook de moeilijke economische omstandigheden waarin de Britten zich bevinden en wij kijken naar een zeer overgewaardeerde munt”, aldus Faber.

De rente is de laatste dagen een belangrijke parameter en leidraad voor beleggers geworden, nu de inflatiecijfers en -verwachtingen aanleiding kunnen zijn voor monetaire beleidaanpassingen.

Dinsdag staat de halfjaarlijkse verklaring voor het Amerikaanse Congres van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell centraal. “We verwachten dat Powell uiterst ‘dovish’ zal blijven en zijn boodschap van de afgelopen weken zal herhalen. Ik denk dat Powell zeker vragen krijgt de oplopende inflatie”, aldus Faber.

De Britse werkloosheid over de drie maanden tot en met december kwam uit op 5,1 procent tegen 5,0 procent een maand eerder.

In de eurozone kwam de inflatie in januari in een definitieve versie naar buiten en liet daarmee eenzelfde beeld zien als met de voorlopige cijfers. Op jaarbasis stegen de prijzen met 0,9 procent.

In de Verenigde Staten gaat dinsdag de aandacht uit naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in de grootste steden van het land in december en naar het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door het onderzoeksbureau The Conference Board.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,2150 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8627 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,4084 dollar. De dollar noteerde vlak op 6,4623 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 105,2445 yen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.