Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten Fugro onder druk

Resultaten Fugro onder druk
19 feb 2021 om 07:25

Fugro heeft in 2020 vanwege de effecten van de coronacrisis en de lagere olieprijs minder omzet geboekt, waardoor er onder de streep rode cijfers werden geschreven. Dit maakte de bodemonderzoeker vrijdag voorbeurs bekend.

De omzet daalde in het afgelopen jaar op jaarbasis van 1.631 miljoen tot 1.386 miljoen euro. ING rekende voor 2020 op een omzet van 1.389 miljoen euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) daalde ook, van 68,0 miljoen naar 48,2 miljoen euro. De bijbehorende marge kwam uit op 3,5 procent tegen 4,2 procent een jaar eerder. 

De aangepaste EBITDA kwam uit op 162,0 miljoen euro tegen 184,9 miljoen euro een jaar eerder. ING mikte op een bedrijfswinst van 159 miljoen euro.

Onder de streep restte in het afgelopen jaar daardoor een verlies van 74 miljoen euro tegen een verlies van 39,6 miljoen euro een jaar eerder.

De coronacrisis en de daling van de olieprijs speelden Fugro parten, maar een sterke groei bij offshore windprojecten wist een deel van die daling te compenseren.

Fugro zag het orderboek op vergelijkbare basis met 8 procent dalen. Gerapporteerd daalde het orderboek op jaarbasis van 1.011 miljoen naar 866,2 miljoen euro. Desondanks sprak Fugro vrijdag van een solide orderboek.

Fugro kende eind juni een schuldratio van 2,1, een verbetering ten opzichte van 4,0 eind 2019, mede te danken aan een claimemissie in oktober vorig jaar. Fugro haalde toen krap 200 miljoen euro op.

De bodemonderzoeker beoordeelt de eigen liquiditeit van 400 miljoen euro in contanten en beschikbare kredietfaciliteiten als “solide”.

Outlook

Fugro verwacht dat offshore wind een aanhoudende groei zal laten zien, terwijl de infrastructuurmarkten na een stagnatie in 2020 dit jaar ook weer zullen groeien, dankzij overheidsinvesteringen om de economie te steunen. De olie- en gasmarkt zal dit jaar volatiel blijven, waarschuwde Fugro.

Hoewel de coronacrisis volgens de bodemonderzoeker in de komende kwartalen een impact zal blijven houden, verwacht Fugro een normalisering van de marktontwikkelingen in de tweede helft van dit jaar. De investeringen voor voortgezette activiteiten zullen dit jaar rond de 80 tot 90 miljoen liggen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.