Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: solide vierde kwartaal Fugro

Beursblik: solide vierde kwartaal Fugro
19 feb 2021 om 10:00

Fugro heeft een solide vierde kwartaal achter de rug, maar de uitdagingen als gevolg van de coronacrisis zullen dit jaar blijven. Dit stelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam vrijdagochtend.

Van Beek zag de REBITDA licht hoger uitvallen dan verwacht, ondanks een zwakkere omzet. De analist sprak daarnaast van een sterke kasstroom, terwijl de balans “drastisch” verbeterde dankzij de claimemissie vorig jaar.

De analist begrijpt dat Fugro geen concrete outlook wil geven voor 2021, gezien de coronacrisis voor een hoge mate van onzekerheid zorgt. Het lagere orderboek vereist dat Fugro komend jaar de gaten in de bezettingsgraad moet zien op te vullen, hetgeen het moeilijker maakt om efficiënt te plannen.  

“Het grote voordeel is dat de balans is versterkt en dat het management niet langer afgeleid is door financieringsproblemen”, aldus Van Beek. De analist wil aanpassingen doorvoeren aan de ramingen, waarin nog rekening werd gehouden met een voorzichtig herstel. Als gevolg neemt de analist ook het koersdoel onder de loep. Het Houden advies bleef vrijdag gehandhaafd.

Het aandeel Fugro daalde vrijdagochtend met 8,1 procent tot 8,48 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.