Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: marktomstandigheden erg goed voor Besi

Beursblik: marktomstandigheden erg goed voor Besi
19 feb 2021 om 09:48

De cijfers van BE Semiconductor Industries laten zien dat het herstel van de back end-market op volle kracht plaatsvindt. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING vrijdag.

De omzet in het vierde kwartaal van Besi viel nipt hoger uit dan verwacht, terwijl de winstontwikkeling nog iets meer meeviel, aldus de analist. 

Hesselink noemde de orderinstroom echter “erg indrukwekkend”, en dat gaf ook steun voor een “solide” outlook voor het eerste kwartaal. De door Besi afgegeven outlook voor het lopende kwartaal is qua omzet 35 procent hoger dan de consensus en die voor de EBIT overtrof de ramingen zelfs met 60 procent.

Normaliter is het tweede kwartaal het beste kwartaal van het jaar voor Besi, “en dat kwartaal moet nog komen”, aldus Hesselink.

Op de lange termijn blijven de vooruitzichten erg goed, meent ING. Hesselink houdt er rekening mee dat de consensus voor 2021 met ongeveer 20 procent omhoog moet voor de omzet en zelfs met 30 procent voor de EBIT.

ING heeft een koopadvies op Besi met een koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 4,6 procent naar 65,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Besi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.