Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Galapagos

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Galapagos
19 feb 2021 om 17:59

Jefferies heeft het koersdoel voor Galapagos verlaagd van 86,00 naar 71,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Analist Peter Welford sprak van een aantal tegenslagen, waaronder meest recent het stopzetten van de onderzoeksstudies van ziritaxestat tegen longfibrose.

Jefferies vindt het beter om aan de zijlijn te blijven, gezien de onzekerheden rond filgotinib als behandeling tegen chronische darmontstekingen. Volgens Welford ligt de focus in de pijplijn van Galapagos hier nu op en specifiek ook op de MANTA veiligheidsdata die in de komende maanden moeten verschijnen.

Die zijn cruciaal voor een eventuele lancering van filgotinib onder de merknaam Jyseleca in de Verenigde Staten als behandeling tegen darmontstekingen, nadat het vorig jaar niet lukte om filgotinib als reumabehandeling te lanceren in de VS.

Verder zal de tijd leren of het Toledo-programma de hype waard is, aldus Welford. Hoewel preklinische data volgens hem intrigerend zijn, moeten proof-of-concept resultaten die medio dit jaar verschijnen het enthousiasme van Galapagos rechtvaardigen.

Het aandeel Galapagos sloot vrijdag 2,3 procent hoger op 70,88 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.