Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: coronamaatregelen drukken resultaten B&S

Beursblik: coronamaatregelen drukken resultaten B&S
19 feb 2021 om 13:20

B&S heeft in 2020 waarschijnlijk een lagere omzet en winst geboekt, vanwege de coronacrisis. Dit bleek uit een door de distributeur samengestelde consensus in aanloop naar de jaarcijfers op maandag 22 februari.

De analisten voorziet voor afgelopen jaar een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 80,4 miljoen euro, in vergelijking met 114,6 miljoen euro in 2019. Onder de streep resteert naar verwachting een nettowinst van 25,0 miljoen euro, bijna een halvering tegenover de 47,0 miljoen euro winst een jaar eerder.

De consensus rekent dan ook op een 7,7 procent lagere omzet van 1.826 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van het jaar rapporteerde B&S begin november een omzet van 1.373 miljoen euro.

Analist Tijs Hollestelle van ING rekent bij een omzet van 1.856 miljoen euro op een EBITDA van 82,2 miljoen euro en een nettowinst van 18,9 miljoen euro.

De analist verwacht een zwak einde van het jaar voor B&S, “aangezien de meeste EU-markten opnieuw in lockdown gingen”. Als gevolg voorziet hij voor het vierde kwartaal een omzetdaling van 17,8 procent tot 555,5 miljoen euro.

Tegelijkertijd verwacht hij dat de online parfumverkoop in het vierde kwartaal sterk zal zijn geweest. 

Financieel directeur Peter Kruithof zei eerder al tegen ABM Financial News dat het bedrijf profiteert van sterke online-verkopen van parfums in de Verenigde Staten, toen de wachttijden opliepen bij rivaal Amazon.com. Het bedrijf dacht aanvankelijk dat deze extra toeloop van korte duur zou kunnen zijn, maar constateerde dat veel nieuwe klanten bleven hangen. Hollestelle raamt de EBITDA in 2020 voor de Health & Beauty activiteiten van het bedrijf op 74,7 miljoen euro.

Hollestelle verwacht dat B&S zeer voorzichtig zal zijn wat betreft een outlook voor 2021, zo lang de coronacrisis niet onder controle is. “Veel zal afhangen van de vaccinatieprogramma’s en het tempo waarmee de huidige beperkende maatregelen uiteindelijk worden opgeheven”, zei hij.

B&S zei begin augustus zijn strategie te evalueren en na de jaarcijfers tijdens een beleggersdag met een update te komen voor de jaren 2021 tot en met 2023.

Het aandeel B&S noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 7,72 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers B&S Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.