Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: BAM levert eindelijk

Beursblik: BAM levert eindelijk
18 feb 2021 om 11:30

BAM Groep heeft donderdag eindelijk een strategie gepresenteerd waarop de markt al jaren wachtte. Dit was de conclusie van analist Christophe Beghin van zakenbank Kempen.

“Waar de markt al vier jaar op wacht, wordt eindelijk geïmplementeerd”, aldus Beghin, die eerder deze week een koopadvies afgaf voor BAM.

BAM stop met grote risicovolle projecten, aldus de analist. De bouwer gaat groeien in projecten die een hoge terugkerende kasstroom opleveren, zoals het recente publiek-private project met PGGM. “En het gaat desinvesteren waar nodig”, voegde Beghin toe.

De resultaten van BAM lieten in de tweede jaarhelft een duidelijke verbetering zien, aldus Kempen, maar Beghin wijst er wel op dat er heel veel eenmalige posten waren, zowel positief als negatief. Een negatief punt is dat verschillende divisies nog altijd moeite hebben om een goede prestatie neer te zetten, “en dat blijft beleggers zorgen baren”, meent de analist. “En terecht.”

BAM International presteerde zeer matig, vindt Beghin, maar het goede nieuws is dat hier het einde in zicht is, met de aankomende stopzetting van deze divisie.

Het aandeel BAM daalde donderdag 4,4 procent naar 2,08 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bam Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.