Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevige groei bij Ahold Delhaize & Amerikaanse rente stijgt

Stevige groei bij Ahold Delhaize & Amerikaanse rente stijgt
17 feb 2021 om 08:49

De aandelenbeurzen in New York deden het gisteren rustig aan. De S&P 500 sloot 0,06% lager op 3.932 punten en de Nasdaq verloor 0,34% op 14.047 punten.  Apple verloor 1,65% nadat het bevestigde dat het inderdaad geen samenwerking met Nissan is aangegaan voor de bouw van een zelfrijdende auto. Opvallende stijgingen zagen we bij de Chinese techgiganten Baidu (+4,30%) en Alibaba (+1,06%).

Ondertussen kijken beleggers met argusogen naar de sterk oplopende rentes. De Amerikaanse 10-jaars staatsobligatie bereikte gisteren de 1,30%, een niveau dat voor het laatst werd gezien in februari 2020. Ook de 30-jaars rente bereikte het hoogste niveau in een jaar tijd. Nu de rentes stevig oplopen is het altijd even afwachten in hoeverre dat verkoopdruk gaat opleveren op de aandelenmarkten. Nieuwe techbedrijven met veel schulden hebben bijvoorbeeld lange tijd geprofiteerd van het lage renteklimaat. Voorlopig lijkt er nog niet veel aan de hand, want de markt biedt gemiddeld hogere dividenden dan 1,3%.

De grafiek hieronder toont de future van de Amerikaanse 10-jaars obligatie. De dalende waarde van de obligatie gaat gepaard met stijgende rentes.

Ahold Delhaize profiteert van coronacrisis

Ahold D

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.