Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: strategische update BAM moet kantelpunt markeren

Beursblik: strategische update BAM moet kantelpunt markeren
17 feb 2021 om 15:27

BAM Groep lijkt langzaam de misere achter zich te laten. Dit voorzien analisten in aanloop naar de cijfers en een strategische update van de bouwer.

BAM zelf verwacht in de tweede helft van 2020 een positief gecorrigeerd resultaat vóór belastingen te hebben behaald. 

“In het derde kwartaal verbeterde de prestatie van BAM aanzienlijk ten opzichte van de eerste helft van het jaar”, benadrukte CEO Ruud Joosten in een toelichting op de cijfers over het derde kwartaal. Wel zei de topman toen dat corona nog steeds voor onzekerheid zorgde.

ING mikt voor heel 2020 op een omzet van 6,8 miljard euro met een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van 30,3 miljoen euro negatief. De tweede jaarhelft was echter goed voor een winst van ruim 88 miljoen euro.

Verder houdt analist Tijs Hollestelle van ING rekening met additionele reorganisatiekosten die in het vierde kwartaal of anders in het lopende kwartaal worden geboekt. Sowieso belooft het jaarrapport 2020 er een te worden met erg veel eenmalige posten, waarschuwt hij.

Bij Kempen ziet analist Christophe Beghin de omzet uitkomen op ruim 6,7 miljard euro met een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van 15,7 miljoen euro negatief. In 2021 zal BAM, bij een licht hogere omzet een gecorrigeerde winst voor belastingen van krap 65 miljoen euro realiseren, denkt Beghin.

BAM zal donderdag met een strategische update komen voor de komende jaren en Beghin rekent op “realistische” doelstellingen van de bouwer. De analist vindt een EBITDA-marge van meer dan 3 procent in 2023 een haalbare kaart voor BAM.

Ook houdt Kempen rekening met een toekomstige payout ratio van 40 tot 50 procent, in plaats van de huidige 30 tot 50 procent.

Drie kwartalen

In de eerste negen maanden boekte BAM een omzet van 4,8 miljard euro. Daaraan droeg het derde kwartaal 1,7 miljard euro bij. Na een halfjaar zat de bouwer reeds op 3,1 miljard euro.


Het gecorrigeerde resultaat voor belastingen bedroeg na negen maanden 81,8 miljoen euro negatief. Dat betekent dat in het derde kwartaal weer winst werd gemaakt, bijna 52 miljoen euro. Na zes maanden leed BAM nog een verlies van 134 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 werd door de bouwer nog een bescheiden winst behaald van 1,3 miljoen euro.

De orderportefeuille van BAM bleef stabiel op 13,3 miljard euro. De kaspositie bedroeg eind september 1,2 miljard euro.

Het handelswerkkapitaal-efficiency lag op 12,9 procent negatief. Dat was een jaar eerder een min van 9,6 procent.

BAM opent donderdag voorbeurs de boeken. ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 1,20 euro en Kempen hanteert sinds vandaag een koopadvies met een koersdoel van 2,70 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Randstad

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.