Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: meevaller bij Ahold

Beursblik: meevaller bij Ahold
17 feb 2021 om 09:49

Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2020 conform verwachting gepresteerd, waarbij de voor 2021 afgegeven outlook voor weinig verrassing zorgde. Dit stelde analist Fernand de Boer woensdag.

De meevaller afgelopen kwartaal schreef De Boer toe aan de hoger dan voorziene vergelijkbare groei, terwijl ook de kasgeneratie “indrukwekkend” was.

De afgegeven outlook noemde De Boer “in lijn met de verwachtingen”. Voor 2021 verwacht Ahold een stijging van de onderliggende winst per aandeel met 5 tot 10 procent in vergelijking tot 2019, toen er nog geen sprake was van corona, met een operationele marge van ten minste 4 procent. Daarbij zal de vrije kasstroom circa 1,6 miljard euro bedragen, denkt de supermarktketen. Ahold wil tevens de kostenbesparingen ophogen van 1,9 miljard naar 2,3 miljard euro.

Degroof voorziet dan ook geen grote aanpassingen in de consensus. Zelf rekent De Boer voor dit jaar op een omzet van 67 miljard euro en een winst per aandeel van 1,81 euro. Daarvan zal vermoedelijk 0,81 euro worden uitgekeerd in de vorm van dividend.

De Boer noemde het verder jammer dat Ahold Delhaize niets zei over een aparte notering voor Bol.com, dat in 2021 naar verwachting van Ahold met nog eens 20 procent zal groeien. 

Degroof Petercam heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 27,50 euro. Het aandeel daalde woensdag 3,0 procent naar 23,10 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asml Holding

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.