Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: EBITDA Vopak conform verwachting

Beursblik: EBITDA Vopak conform verwachting
17 feb 2021 om 08:30

Vopak heeft in het vierde kwartaal van 2020 een terugkerende EBITDA gerealiseerd dat aan de consensusverwachtingen voldeed. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies woensdag.

De EBITDA daalde met 8 procent tot 189 miljoen euro, maar steeg met 2 procent tot 209 miljoen wanneer geen rekening wordt gehouden met een eenmalige post van 20 miljoen euro gerelateerd aan een boekhoudkundig effect in Maleisië.

De terugkerende EBITDA in heel 2020 daalde met 2 procent tot 812 miljoen euro waar de consensus mikte op 810 miljoen euro, exclusief desinvesteringen. Onderliggend steeg de EBITDA met 5 procent, als gevolg van verbeterde prestaties bij olie, maar ook van zwakkere resultaten bij chemicals, extra kostenbesparingen en een negatieve impact van wisselkoerseffecten van 20 miljoen euro.

De aangepaste winst per aandeel daalde met 8 procent tot 2,58 euro, hetgeen volgens Jefferies 3 procent onder de consensus van 2,66 euro lag, vanwege een hoger belastingtarief van 38 procent in het vierde kwartaal tegen een voorzien tarief van 25 procent.

Voor 2021 verwacht Vopak dat nieuwe projecten 30 tot 50 miljoen euro zullen bijdragen aan de EBITDA. De consensus mikt volgens Jefferies momenteel op 70 miljoen euro aan nieuwe projecten.

Jefferies heeft een koopadvies op Vopak met een koersdoel van 58,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 44,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.