Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel DSM

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel DSM
17 feb 2021 om 08:43

Berenberg heeft het koersdoel voor DSM verhoogd van 150,00 naar 160,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van de zakenbank.

De analisten van Berenberg wezen op de sterker dan verwachte groei bij Human Nutrition en meevallende wisselkoerseffecten. 

Sowieso onderstreepten de resultaten van DSM in het vierde kwartaal de veerkracht van de divisie Nutrition, aldus de analisten, waar de autonome omzet met 9 procent groeide op jaarbasis. Maar de groeps-EBITDA die 4 procent hoger uitviel dan voorzien, was volgens de bank vooral te danken aan een herstel bij de divisie Materials.

Ook was Berenberg te spreken over de ontwikkeling van de vrije kasstroom. “De resultaten waren in één woord goed”, aldus analist Sebastian Bray.

Voor een bedrijf als DSM is een waardering van 15 keer de verhouding tussen ondernemingswaarde en EBITDA niet heel gek, oordeelden de analisten van de zakenbank. “En gezien de opties die DSM heeft met zijn balans en portfolio, is het niet erg moeilijk om aan de koopkant te blijven”, stelde Berenberg.

Het aandeel DSM sloot dinsdag op 149,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Texas Instruments

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.