Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street gesloten op President’s Day

Wall Street gesloten op President’s Day
15 feb 2021 om 14:43

De Amerikaanse beurzen houden de deuren maandag gesloten vanwege de viering van President’s Day.

Vrijdag sloten de indexen nog op nieuwe recordniveaus. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets heerst er optimisme over een nieuwe stimuluspakket in de Verenigde Staten en de coronavaccinatie-uitrol.

Later deze week publiceert de Federal Reserve zijn notulen van de meest recente beleidsvergadering. Beleggers zullen daarbij kijken naar eventuele opmerkingen over de ontwikkeling van de inflatie en de impact op het monetaire beleid.

“Het grootste risico voor de aandelenmarkten is dat de steun van de centrale banken onverwacht wegvalt door een stijgende inflatie, waardoor de rente zou kunnen stijgen en de torenhoge aandelenwaarderingen onder druk zouden kunnen komen te staan,” waarschuwde strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management recent voor de camera bij ABM Financial News.

Andere belangrijke macro-cijfers uit de VS deze week zijn de detailhandelsverkopen en industriële productie.

Het optimisme over de economie zet ook de olieprijzen hoger, volgens marktanalist Madden van CMC. Maandag kostte een vat West Texas Intermediate ruim 60 dollar.

De euro/dollar noteerde licht hoger op 1,2130 en de bitcoin daalde, nadat dit weekend bijna de 50.000 dollar werd aangetikt.

Op bedrijfsvlak zullen beleggers later deze week letten op de resultaten van onder meer Groupon, Garmin, Walmart, Applied Materials en Deere.

Slotstanden vrijdag

De Amerikaanse beurzen hebben vrijdag hun records aangescherpt, na een rustige dag. De S&P 500 steeg 0,5 procent bij een slot van 3.934,83 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent tot 31.458,40 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent bij een slotstand van 14.095,47 punten.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.