Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: coronastrategie China biedt kansen voor beleggers

Video: coronastrategie China biedt kansen voor beleggers
15 feb 2021 om 14:51

In tegenstelling tot de westerse wereld, waar het aantal besmettingen met Covid-19 problematisch hoog blijft, blijft de inperkingsstrategie van China succesvol. Dit concludeert beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

Door de recente uitbraak in China steeg het aantal dagelijkse besmettingen tot het hoogste niveau sinds mei, maar de snelle reactie van de regering zorgde voor een net zo sterke daling. Het herhaalde succes van deze strategie heeft China in staat gesteld om zijn economie te heropenen op een manier die voor Europa en de VS niet mogelijk is, en heeft geleid tot een echt ‘V-vormig’ herstel, zoals blijkt uit recente BBP-cijfers, aldus Juvyns.

Gezien China’s relatieve economische veerkracht, hoefde het monetaire stimuleringsbeleid niet zo krachtig te zijn als in veel ontwikkelde markten in het afgelopen jaar. Het resultaat voor beleggers is volgens JPMorgan dat Chinese staatsobligaties in lokale valuta hogere rendementen bieden dan hun tegenhangers in veel ontwikkelde markten, terwijl ze ook een lage correlatie met aandelen vertonen.

Klik hier voor: coronastrategie China biedt kansen voor beleggers

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.