Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beleggers jagen op recordstanden & Wall Street dicht vanwege President’s Day.

Beleggers jagen op recordstanden & Wall Street dicht vanwege President’s Day.
15 feb 2021 om 08:48

Vorige week bereikten de indices op Wall Street weer nieuwe recordstanden. Op vrijdag werden er in de laatste anderhalf uur weer winsten uitgeperst. De S&P 500 bewoog gedurende de dag vrij vlak, maar sloot uiteindelijk met een winst van 0,47% op 3.934 punten. De Nasdaq vertoonde een soortgelijk beeld en sloot 0,50% hoger op 14.095 punten. Sterke kwartaalcijfers en de voortgang van het wereldwijde vaccinatieprogramma lijken de oorzaken te zijn van de koopbereidheid onder beleggers.

De S&P 500 sloot dit jaar al tien keer op een recordstand en steeg in februari met 5,9%, terwijl de Nasdaq 7,8% won. Voornamelijk de energiesector doet het goed met een winst van 13%, maar ook financials en basic materials behoren tot de grote winnaars. De vraag die veel beleggers nu bezighoudt is hoe ver de markten nog kunnen door stijgen. De cijfers over het 4e kwartaal zijn in ieder geval stukken beter dan werd verwacht.

Ondertussen zal de VS eind juli genoeg vaccins beschikbaar hebben om de gehele bevolking te vaccineren. Met de heropening van de economie in het vooruitzicht lijken de beurzen nog wel een stapje hoger te kunnen. Als we naar de grafiek kijken is de steun vlak onder de 3700 punt…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.