Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cijferseizoen gaat door

Cijferseizoen gaat door
14 feb 2021 om 13:42

Komende week volgt een nieuwe stroom bedrijfscijfers uit Nederland en daarbuiten, met donderdag als drukste dag, en letten beleggers verder op de notulen van de grote centrale banken en enkele inkoopmanagersindices. 

De week begint rustig, want zowel de Chinese beurzen als Wall Street zijn maandag dicht. Amerikanen vieren President’s Day en in China wordt tot en met woensdag niet gehandeld vanwege de Nieuwjaarsviering.

Wel verwachten we maandag een Japans groeicijfer, alsook gegevens voor de industriële productie uit Japan. 

De productie in de eurozone staat ook voor maandag gepland, de Amerikaanse productie wordt woensdag gepubliceerd. Verder staat er maandag een Europese handelsbalans op de agenda, terwijl Japan woensdag inzage geeft in de import en export. 

Dinsdag bekijken we de Nederlandse groei, net als een bbp-cijfer voor heel de eurozone. 

Eveneens op dinsdag zien we hoe het met het Duitse economische sentiment is gesteld aan de hand van de ZEW-index. Het vertrouwen onder consumenten in de eurozone staat donderdag gepland. 

Woensdag komt er vanuit het Verenigd Koninkrijk een inflatiecijfer op ons af. Nederland en België staan donderdag gepland. Japan en Frankrijk volgen vrijdag met hun inflatiecijfers.

Vooral belangrijk op woensdag zijn de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Een dag later zet de Europese Centrale Bank deze online. Beide centrale banken zitten in massale stimulushouding om de economie door de coronacrisis te loodsen. 

Al die stimuleringen hebben wel invloed op de ontwikkeling van de inflatie en rente.

“Het grootste risico voor de aandelenmarkten is dat de steun van de centrale banken onverwacht wegvalt door een stijgende inflatie, waardoor de rente zou kunnen stijgen en de torenhoge aandelenwaarderingen onder druk zouden kunnen komen te staan,” waarschuwde strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management recent voor de camera bij ABM Financial News.

Op donderdag worden verder nog de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten onder de loep genomen. 

Vrijdag gaat de aandacht voor een groot deel naar de voorlopige, samengestelde inkoopmanagersindices uit Japan, Europa en Amerika. 

Bedrijfscijfers

Het cijferseizoen is in volle gang. Maandag is vrij rustig, met alleen een Bava van NIBC en dinsdag opent DSM de boeken.

Woensdag is het de beurt aan Ahold Delhaize, AzoNobel, Vopak en Alfen. Donderdag is de drukste dag, met resultaten van Arcadis, ASR, BAM, NN Group, Air France-KLM, GeoJunxion (AND), Ordina, Acomo, Nedap en Veon.

Ook op donderdag komt het geplaagde Galapagos met resultaten. Vorige week werd bekend dat het biotechconcern de ontwikkeling van een potentiële behandeling tegen longfibrose heeft stopgezet. Het was een derde klap, nadat Galapagos vorig jaar eerst zijn pogingen moest staken om ontstekingsremmer filgotinib tegen reuma in de VS te lanceren en vervolgens ook een onderzoek naar een mogelijke artrosebehandeling moest stopzetten.

De hoop is nu gevestigd op het Toledo-programma, met potentiële behandelingen voor auto-immuunziektes, zei CEO Onno van de Stolpe dit weekend tegen NRC. 

Vrijdag publiceren Besi, Fugro en Kendrion de resultaten over de laatste maanden van 2020.

In het buitenland staan dinsdag onder meer de cijfers van Glencore en Groupon gepland en woensdag die van Rio Tinto en Garmin. 

Donderdag openen Airbus, Carrefour, Hormel Foods, Walmart, Applied Materials en Dropbox de boeken. Vrijdag gaan we kijken naar de resultaten van Allianz, Danone, Renault en Deere.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers DGB Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.