Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street scherpt records aan

Wall Street scherpt records aan
12 feb 2021 om 22:12

De Amerikaanse beurzen hebben vrijdag hun records aangescherpt, na een rustige dag. De S&P 500 steeg 0,5 procent bij een slot van 3.934,83 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent tot 31.458,40 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent bij een slotstand van 14.095,47 punten.

De beurzen in New York trokken een eindsprint met een lang weekend in het vooruitzicht. Maandag is er geen handel op Wall Street vanwege de viering van President’s Day.

“Er is een groot debat gaande over waarderingen”, volgens hoofd beleggingen Jase Auby van pensioenfonds Teacher Retirement System of Texas. Rekening houdend met de huidige lage rentes lijken Amerikaanse aandelen volgens hem juist ondergewaardeerd. “Ik neig naar optimisme”, voegde hij toe. Volgens hem hebben aandelen meer speelruimte zoland de rentes laag blijven.

Wel zijn er de zorgen over de nog steeds hoge aantallen coronabesmettingen, nieuwe varianten van het virus en de moeilijkheden die veel landen ondervinden bij het op gang krijgen van de vaccinatieprogramma’s.

“Op korte termijn blijft onduidelijk wanneer lockdowns zullen eindigen en of consumenten zich zullen haasten om hun opgespaarde geld uit te geven aan reizen en ontspanning wanneer dat weer kan”, zei marktanalist Willem Sels van HSBC Private Banking and Wealth Management.

De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen benadrukte vrijdag opnieuw de noodzaak van meer fiscale steun. Dit deed zij tijdens een virtuele G7-bijeenkomst.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in de VS, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan, in februari verder is gedaald.

Marktanalist David Madden van CMC wees erop dat het economisch herstel in de VS tot nog toe veel groter is dan in Europa.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,2118. 

De olieprijs kroop vrijdag richting de 60 dollar. Op een settlement van 59,47 dollar, werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk 2,1 procent duurder. Op weekbasis steeg de olieprijs 5 procent. De olieprijs staat nu op het hoogste niveau in ruim een jaar.

De olieprijs steeg nadat persbureau Reuters berichtte dat Houthi-rebellen uit Jemen een drone aanval zouden hebben uitgevoerd op het internationale vliegveld van Saoedi-Arabië. Die berichten zijn door Riyad niet bevestigd.

Bedrijfsnieuws
 
Disney sloot 1,8 procent lager, nadat het Amerikaanse entertainmentconcern donderdagavond over het afgelopen kwartaal tegen de verwachting in winst rapporteerde, ondanks de impact van de coronapandemie.

Chevron steeg 0,6 procent, nadat S&P Global Ratings de kredietwaardigheid verlaagde van AA naar AA-, maar met stabiele vooruitzichten.

Cloudflare ging bijna 6 procent lager, hoewel de cyberbeveiliger donderdagavond beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Ook de outlook overtrof de verwachtingen.

Expedia daalde ruim 2 procent. Het online-reisbureau publiceerde donderdag nabeurs resultaten die de aanhoudende effecten van het coronavirus op de pandemie lieten zien. De bruto boekingen en de omzet daalden in het vierde kwartaal met 67 procent.  

Moderna en de Amerikaanse overheid hebben een akkoord bereikt over de levering van nog eens 100 miljoen doses van zijn coronavaccin. Canada bestelde 4 miljoen doses extra. Het aandeel steeg 0,2 procent.

GameStop steeg 2,4 procent. In de VS is een onderzoek gestart naar marktmanipulatie of andere vormen van frauduleus handelen bij de enorme koersbewegingen in GameStop, maar bijvoorbeeld ook AMC Entertainment.

Dating-app Bumble beleefde donderdag een prima beursdebuut. Bij een slot van 70,31 dollar steeg het aandeel uiteindelijk 63,5 procent. Vrijdag kwam daar nog eens 7 procent bij.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.