Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs richting 60 dollar

Olieprijs richting 60 dollar
12 feb 2021 om 20:49

De olieprijs steeg vrijdag richting de 60 dollar. Op een settlement van 59,47 dollar, werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk 2,1 procent duurder. Op weekbasis steeg de olieprijs 5 procent. De olieprijs staat nu op het hoogste niveau in ruim een jaar.

De olieprijs steeg vrijdag nadat persbureau Reuters berichtte dat Houthi-rebellen uit Jemen een drone aanval zouden hebben uitgevoerd op het internationale vliegveld van Saoedi-Arabië. Die berichten zijn door Riyad niet bevestigd.

Brent-olie steeg vrijdag ruim 2 procent naar 62,60 dollar per vat. 

ABN AMRO heeft als gevolg van het aanhoudende marktoptimisme zijn olieprijsramingen voor Brent licht opwaarts bijgesteld. Dit zei energie-econoom Hans van Cleef vrijdag in zijn maandelijkse Energiemonitor.

Met name de dalingen die hij verwachtte in het tweede en derde kwartaal zullen iets minder diep worden, aldus de econoom. “We blijven uitgaan van een bandbreedte waarbij de gemiddelde Brent olieprijs ruwweg ligt tussen de 50 en 60 dollar per vat”, zei Van Cleef.

Marktspeculatie zal de olieprijs volgens de econoom mogelijk tijdelijk extra steun bieden. Technisch kan de prijs voor Brent naar 70 tot 72 dollar per vat, aldus Van Cleef.

Maar de econoom verwacht dat op basis van de vraag- en aanbodverhouding zo’n prijsniveau niet lang houdbaar is, aangezien olieproducenten bij een hogere olieprijs de productie zullen opvoeren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.