Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Nutrition prominent in resultaatvorming DSM

Beursblik: Nutrition prominent in resultaatvorming DSM
12 feb 2021 om 13:30

DSM heeft naar verwachting over het vierde kwartaal de omzet en de winstgevendheid zien stijgen. Dit verwachten 15 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het bedrijf dat inmiddels een focus heeft op nutrition.

Het bedrijf bestaat na de diverse aanpassingen per saldo voor het overgrote deel uit de divisie Nutrition. Voor de activiteiten daarvan gaat de markt uit van een omzet van 1.546 miljoen euro tegen 1.455 miljoen euro een jaar eerder. De verwachting voor de totale omzet ligt op 1.986 miljoen euro tegen 1.934 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2019.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBITDA) komt in deze prognose voor Nutrition uit op 323 miljoen euro tegen 294 miljoen euro een jaar eerder. Voor heel DSM geldt hier een raming van 375 miljoen euro tegen 373 miljoen euro een jaar eerder.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) was in vierde kwartaal van 2020 bij Nutrition naar verwachting 225 miljoen euro tegen 194 miljoen euro een jaar ervoor. 

DSM als geheel kwam vorig jaar vermoedelijk uit op een aangepaste EBIT van 936 miljoen euro en dat wordt voor het afgelopen kwartaal op 226 miljoen euro.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam heeft de omzet voor Nutrition voor wat betreft de aangepaste EBITDA op 325 miljoen euro staan. Voor de groep ziet hij de omzet uitkomen op 1.985 miljoen euro, de aangepaste EBITDA op 371 miljoen euro en de aangepaste EBIT op 216 miljoen euro.

De aandacht van De Boer gaat vooral uit naar de outlook voor Nutrition, waarbij de analist liet doorschemeren dat deze met alle veranderingen goed moet zijn.

Bij Credit Suisse denken de analisten dat Nutrition de komende jaren met meer dan 6 procent autonoom per jaar zal groeien. Daarbij heeft DSM volop mogelijkheden volgens de bank om de portefeuille nog meer in te richten op Nutrition. Zij hanteren een koopadvies met een koersdoel van 141,00 euro.

De Boer van Degroof Petercam heeft ook een koopadvies voor DSM, met een koersdoel van 152,00 euro.

DSM publiceert de resultaten over het vierde kwartaal dinsdag 16 februari om 07.00 uur.

Het aandeel DSM noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 145,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers DSM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.