Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kraft Heinz overstijgt prognoses

Kraft Heinz overstijgt prognoses
11 feb 2021 om 13:40

Kraft Heinz heeft de omzet in het afgelopen kwartaal op jaarbasis zien oplopen en het met de winstgevendheid per aandeel beter gedaan dan voorzien. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse voedingsbedrijf dat merken als Philadelphia en Heinz Ketchup voert.

De aangepaste winst per aandeel steeg in het vierde kwartaal, dat eindigde op 26 december 2020, van 0,72 naar 0,80 dollar. Dat was beter dan de vooraf door analisten verwachte 0,74 dollar per aandeel.

De omzet steeg autonoom met 6,0 procent van 6.536 miljoen naar 6.939 miljoen dollar. De verwachting van analisten lag op 6.820 miljoen dollar.

Over het gehele boekjaar bedroeg de autonome omzetgroei 6,5 procent. Kraft had zelf op een autonome groei tot 5 procent gerekend.

Outlook

Kraft Heinz verwacht voor het eerste kwartaal van dit jaar een vlakke tot iets hogere netto-omzet en een groei van 1 tot 5 procent voor het aangepaste operationeel resultaat (EBITDA) tegen constante wisselkoersen op jaarbasis, “ondanks een sterk eerste kwartaal van 2020”.

Desinvestering

Kraft Heinz verkoopt zijn notentak aan Hormel Foodsvoor 3,35 miljard dollar in contanten en verwacht deze transactie in de eerste helft van dit jaar af te ronden.

In de voorbeurshandel steeg het aandeel Kraft Heinz donderdag 1,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.