Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brill overtreft eerdere verwachtingen in 2020

Brill overtreft eerdere verwachtingen in 2020
11 feb 2021 om 18:28

Brill heeft met de resultaten in 2020 de verwachtingen overtroffen. Dit meldde de wetenschappelijke uitgever donderdag nabeurs.

De uitgever zei dat de wereldwijde academische markt zich in het vierde kwartaal bleef herstellen van de scherpe neergang eerder in het jaar als gevolg van de coronaviruspandemie, wat resulteerde in een hoge enkelcijferige groei van de omzet in het laatste kwartaal, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De stijging van de omzet werd met name gedreven door een verder herstel van gedrukte boeken, sterke prestaties van Open Access, de verkoop van eBooks en een goede decembermaand, zei Brill.

Dankzij deze factoren eindigde de omzet in 2020 licht boven de omzet van 2019. Eerder werd juist nog gevreesd voor een omzetdaling.

Daarnaast meldde de uitgever dat kostenbesparingen vruchten afwerpen. In combinatie met de positieve omzetontwikkeling leidt dit tot een “significant hogere” EBITDA dan eerder verwacht, zei het concern.

“De voorlopige resultaten worden momenteel gecontroleerd”, aldus Brill. 

Tot slot meldde de uitgever dat de raad van commissarissen van plan is om Anneke Blok als lid van de board voor te dragen tijdens de jaarvergadering op 19 mei 2021. Zij zal Catherine Lucet opvolgen, die na acht jaar vertrekt.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Brill Koninklijke

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.