Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Impact coronavirus valt mee bij Aegon

Beursblik: Impact coronavirus valt mee bij Aegon
11 feb 2021 om 10:06

De resultaten van Aegon over de tweede helft van het jaar zijn verrassend sterk, met een onderliggend resultaat dat 229 miljoen euro hoger was dan de consensus. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

Hogere sterfte door de coronapandemie in de Verenigde Staten leidde tot 91 miljoen euro lagere kosten voor een gesloten boek met langlopende zorgverzekeringen. Dit compenseerde voor de hogere uitkeringen van overlijdensrisicoverzekeringen, ter waarde van 83 miljoen euro.

Een andere factor die door analisten is onderschat, is de positieve impact van de hogere aandelenmarkten, stelde analist Albert Ploegh.

Aegon gaat het hedgingprogramma voor de variabele lijfrentes in de VS evalueren om het risicoprofiel te verlagen. Ook zullen de premies voor langetermijnzorgverzekeringen worden verhoogd, ter waarde van 300 miljoen dollar.

De solvabiliteit was iets lager dan verwacht, wat volgens ING toe te schrijven is aan de toevoeging van de bankactiviteiten in Nederland.

De sterke kapitaalaanwas in de tweede helft van het jaar is niet door te trekken naar 2021, merkte ING op, mede vanwege de bijzondere impact van de coronacrisis en de aandelenkoersen.

ING heeft een Houden advies en een koersdoel van 2,90 euro. Aegon noteerde donderdag 2 procent hoger op 3,71 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.