Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SBM lost beloftes vermoedelijk in

Beursblik: SBM lost beloftes vermoedelijk in
10 feb 2021 om 12:44

Oliedienstverlener SBM Offshore heeft in 2020 zijn opwaarts bijgestelde doelstellingen gehaald. Dit verwachten analisten, volgens een consensusverwachting, in aanloop naar de kwartaalupdate op donderdag.

Afgelopen jaar verhoogde SBM al meermaals de gestelde doelen.

SBM verhoogde bij de halfjaarcijfers de EBITDA-prognose voor het hele boekjaar van circa 900 miljoen naar meer dan 900 miljoen dollar, met een omzetverwachting van 2,3 miljard dollar.

Bij de update over het derde kwartaal kwam SBM opnieuw in actie. Nu gaf de oliedienstverlener aan ongeveer 950 miljoen dollar aan EBITDA te verwachten. De omzetverwachting bleef 2,3 miljard dollar.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus hebben wel vertrouwen in de outlook van SBM Offshore. 

Zij rekenen op een omzet van 2.310 miljoen dollar, waarvan 1.626 miljoen dollar afkomstig is van de divisie Lease & Operate en 683 miljoen dollar bij Turnkey. In dit cijfer worden de inkomsten gespreid geboekt, tegelijk met de daadwerkelijke inkomsten. Dit zou volgens de analisten een EBITDA opleveren van 948 miljoen dollar en een nettowinst van 125 miljoen dollar.

De nettoschuld komt volgens de analisten uit op 3,9 miljard dollar.

Outlook

Voor 2021 rekenen de analisten op een omzetdaling tot 2.045 miljoen dollar met een EBITDA van 926 miljoen dollar. De nettoschuld zal stijgen naar 4,8 miljard dollar, volgens de consensus.

Analisten van Bank of America lieten zich recent voorzichtig uit over SBM Offshore en enkele sectorgenoten. “Het is zeker niet de eerste keer dat de markt de snelheid van het herstel van oliedienstverleners overschat”, schreven de analisten, die een Underperform advies op SBM hebben.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers SBM Offshore

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.