Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaatdruk Intertrust neemt af

Beursblik: resultaatdruk Intertrust neemt af
10 feb 2021 om 14:49

Intertrust heeft in het vierde kwartaal naar verwachting lagere resultaten geboekt dan een jaar eerder, maar op kwartaalbasis was er wel sprake van verbetering. Dit blijkt uit de gemiddelde verwachting in een analistenconsensus die werd opgesteld door het trustkantoor zelf.

De analisten verwachten gemiddeld een kleine omzetdaling van 151,1 miljoen een jaar eerder tot 147,9 miljoen euro afgelopen kwartaal. In het derde kwartaal was de omzet 138 miljoen euro.  

Het aangepaste EBITA-resultaat zou dalen van 55,5 miljoen naar 51,2 miljoen euro, door een lagere marge van 34,6 procent. Een jaar eerder was die marge nog 36,7 procent. In het derde kwartaal realiseerde Intertrust een marge van 32,1 procent.

De aangepaste nettowinst kwam volgens de analisten uit op 36,1 miljoen bedragen, of 0,40 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit cijfer nog 40,4 miljoen, of 0,45 euro per aandeel. 

Voor heel 2020 rekenen de analisten op een omzet van 568 miljoen euro, wat goed zou moeten zijn voor een aangepaste EBITA van 186 miljoen euro en een marge van 32,8 procent.

In 2019 bedroeg de omzet 545 miljoen euro met een aangepaste EBITA van 197 miljoen euro en een marge van 36,1 procent. 

Dit jaar zal de omzet volgens de analisten stijgen en komt de marge weer uit op het niveau van 2019. Zij voorzien een omzet van 579 miljoen met een aangepaste EBITA van 209 miljoen euro en een marge van 36,1 procent. 

UBS meent dat Intertrust een aantrekkelijke koopkandidaat is. Na de recente investeringen genereert Intertrust ongeveer 60 procent van zijn omzet in snelgroeiende segmenten Funds & Capital Markets. Daarmee is het bedrijf minder afhankelijk van de defensieve sector Trust en Corporate Services, die gericht is op belastingplanning en onder druk staat door wijzigende regelgeving.

Op basis daarvan voorziet UBS een groeiversnelling naar een jaarlijkse samengestelde groei op autonome basis van 4 procent, waar het management van Intertrust zelf een groei van 4 tot 6 procent mogelijk acht.

Intertrust publiceert vrijdag voorbeurs de resultaten. Dat is voor het eerst onder de nieuwe CEO Shankar Iyer, wiens benoeming overigens nog officieel moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders.

Het aandeel Intertrust won woensdagmiddag 0,6 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.