Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel Fugro

Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel Fugro
10 feb 2021 om 09:19

Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor Fugro verhoogd van 7,43 naar 10,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De analisten van Kepler besloten hiertoe, nadat Fugro in de afgelopen jaren een “significante transformatie” is ondergaan. Nog slechts 34 procent van de omzet komt uit het olie- en gassegment. En hernieuwbare energie is met 30 procent inmiddels bijna net zo groot.

Kepler wees er verder op dat de cijfers over het derde kwartaal “een duidelijk versnelling van deze trend” liet zien.

De analisten denken dat binnen vijf jaar het olie- en gassegment 50 procent minder zal bijdragen, terwijl hernieuwbare energie binnen 10 jaar goed zal zijn voor twee derde van de groepsomzet. Dan zal het olie- en gassegment volgens Kepler nog maar 10 procent van de omzet voor zijn rekening nemen. Dan is de transformatie zo goed als afgerond.

De groei en waardering van Fugro zullen van deze transitie profiteren, denkt het analistenhuis. “De groei zal versnellen en, naar onze mening, zullen de multiples ook profiteren.”

Nu wordt Fugro nog laag gewaardeerd als een oliedienstverlener, maar dit zal volgens Kepler veranderen in een ESG-aandeel met een premie.

Het aandeel Fugro won woensdag 0,9 procent op 8,91 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.