Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: beter winterkwartaal voorzien bij Flow Traders

Beursblik: beter winterkwartaal voorzien bij Flow Traders
10 feb 2021 om 11:15

Flow Traders heeft in het vierde kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder en ook ten opzichte van het derde kwartaal, maar vergeleken met de eerste twee kwartalen van 2020 zal het resultaat toch wat mager afsteken. Dit bleek uit een consensus van de flitshandelaar.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenen gemiddeld op een stijging van de nettowinst naar 32 miljoen, van 7,2 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2019. In het derde kwartaal kon Flow Traders rekenen op een winst van 23 miljoen euro, of 29 miljoen euro aangepast voor een eenmalige kostenpost van 6 miljoen euro gerelateerd aan een donatie aan de Flow Traders Foundation.

In het eerste en tweede kwartaal kon Flow Traders echter nog 262 miljoen en 113 miljoen winst noteren, dankzij de zeer volatiele markten en een hogere marge.

De handelsinkomsten zijn op jaarbasis naar verwachting van de consensus gestegen van 46,1 miljoen naar 90 miljoen euro afgelopen kwartaal. Jefferies is optimistischer gestemd en mikt op circa 100 miljoen euro aan handelsinkomsten, een stijging van 117 procent op jaarbasis.

In het eerste kwartaal van 2020 waren de handelsinkomsten ongekend hoog met 495 miljoen euro en in het tweede en derde kwartaal kwam daar nog eens 230 miljoen en 78,3 miljoen euro bij.

In het vierde kwartaal kwam de EBITDA vermoedelijk uit op 43 miljoen euro tegen 11,7 miljoen euro een jaar eerder en 31,9 miljoen euro in het derde kwartaal. Op aangepaste basis bedroeg de EBITDA in het derde kwartaal van 2020 37,9 miljoen euro.  

Analisten van KBC merkten op dat de marktstatistieken van Flow Traders in december een verdere stabilisatie van de markt lieten zien, een trend die duidelijk is sinds de Amerikaanse verkiezingen en de aankondiging van het Pfizer-vaccin.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam verwacht dat 2021 veel minder volatiel zal zijn dan 2020, en dat betekent ook lagere handelsinkomsten en minder winst. De vergelijkingsbasis is dan ook extreem uitdagend, voegde Roeg toe.

Jefferies ziet een sterke groei in ETP-assets, maar ziet dat de flitshandelaar ook marktaandeel wint en diversifieert richting obligatie- en valutahandel. Dit ondersteunt een groei van de winst per aandeel van 10 procent per jaar, met opwaartse potentie bij pieken in de volatiliteit, aldus analisten.

Flow Traders publiceert vrijdag voorbeurs de cijfers over het vierde kwartaal. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.