Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: dollar in stevige correctie

Valuta: dollar in stevige correctie
9 feb 2021 om 11:47

De dollar heeft sinds vrijdag per saldo een flinke daling ten opzichte van de euro laten zien, waarmee de Europese munt een opmerkelijk herstel liet zien.

“Het Amerikaanse banenrapport van vrijdag over januari zorgde al voor een daling van de Amerikaanse munt”, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. “Van maandag op dinsdag is de Amerikaanse munt nog verder gedaald en dat terwijl er uit de Verenigde Staten ook positieve geluiden komen over minder coronabesmettingen en meer kans van slagen voor het steunplan van president Joe Biden”, aldus  Van der Meer. Ook ten opzichte van het Britse pond verloor de dollar terrein.

De handelaar ziet in de beweging deels een technische verklaring met een dieptepunt van de euro op 1,1954 dollar van vrijdag 5 februari, in combinatie met het zwakke arbeidsrapport, waarvan de effecten in de dagen na publicatie nog doorwerkten.

De valutamarkten moeten het deze week doen met relatief weinig richtinggevende macrocijfers.  

De Duitse export liet in december nog wel een plus zien, maar deze was met 0,1 procent op maandbasis wel duidelijk lager dan in november werd gemeten. In heel 2020 was er een overschot op de Duitse handelsbalans van 179,1 miljard euro. De export daalde afgelopen jaar met 9,3 procent en de import met 7,1 procent. 

In de Verenigde Staten is de agenda voor dinsdag zeer bescheiden met alleen het ondernemersvertrouwen over januari en de vacatures in december.

Er is vandaag één spreker en dat betreft de voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis James Bullard.

De euro noteerde dinsdag 0,4 procent hoger op 1,2104 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8791 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,2 procent en noteerde op 1,3770 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,4342 Chinese yuan. De dollar zakte vandaag 0,6 procent en noteerde daarmee op 104,6335 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.