Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tesla koopt Bitcoin & olieprijs zet herstel voort

Tesla koopt Bitcoin & olieprijs zet herstel voort
9 feb 2021 om 08:53

De aandelenbeurzen in New York zijn voor de zesde dag op rij hoger gesloten. Sterke kwartaalcijfers en de voortgang van het vaccinatieprogramma lijken de twee oorzaken te zijn van de koopbereidheid bij beleggers. Maar ook het feit dat het steunpakket van Joe Biden er aan komt zet de wind in de zeilen. De S&P 500 sloot 0,74% hoger op 3.915 punten en de Nasdaq won 0,95% bij een stand van 13.987 punten.

Tesla (+1,31%) stond gisteren in de belangstelling nadat het bedrijf bekendmaakte voor $1,5 miljard aan bitcoins te hebben gekocht. Ook wil de elektrische autobouwer betalingen met de digitale munt gaan accepteren. In reactie op het nieuws schoot de koers van de Bitcoin omhoog en inmiddels nadert de munt zelfs de psychologische grens van $50.000. Cryptoliefhebbers hopen nu natuurlijk dat andere bedrijven gaan volgen.

In de spreekwoordelijke wandelgangen wordt Apple nu genoemd als volgende koper. Het blijft uiteraard allemaal vrij speculatief en het is afwachten hoe de aandeelhoduers van Tesla hierop gaan reageren. Iedere belegger in de S&P 500 heeft via Tesla nu automatisch een belang in de cryptomunt. Wilt u overigens profiteren van de stijging van de bitcoin? Dan kan dat ook…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.