Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Randstad

Correctie: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Randstad
9 feb 2021 om 10:36

Degroof Petercam heeft het koersdoel voor het aandeel Randstad verhoogd van 52,00 naar 58,00 euro met handhaving van het advies op Houden. Dit bleek dinsdag bij een analyse van de resultaten over het laatste kwartaal van 2020 door analist Frank Claassen.

De brutomarge van Randstad in het vierde kwartaal is beter dan Degroof Petercam had verwacht. De outlook van het uitzendbedrijf, dat de volumes in januari weer op het niveau van voor de coronacrisis liggen, is bemoedigend, ofschoon het vermogen vooruit te blikken nog altijd beperkt blijft.

Het analistenhuis was wel van mening dat op de korte termijn geen aanleiding wordt gegeven het advies te veranderen, ofschoon de resultaten ook dit keer volgens Claassen sterk waren.

Degroof Petercam beoordeelde het dividend van 3,24 euro per gewoon aandeel als hoger dan het had voorzien, waarbij het rendement tegen de 6 procent aanschurkt.  

De EBITA voor eenmalige posten lag op 264 miljoen euro. Dat is meer dan de 232 miljoen euro waarop de consensus rekende. De brutomarge over de verslagperiode kwam uit op 19,5 procent. De consensus mikte op 19,0 procent en Claassen op 19,1 procent.

Het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een vlak Damrak 2 procent hoger op 55,42 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.