Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cijfers Randstad beloond in lichtgroene AEX

Cijfers Randstad beloond in lichtgroene AEX
9 feb 2021 om 17:55

De Amsterdamse beurs is dinsdag licht hoger geëindigd. Bij een slot van 657,07 punten, steeg de index een bescheiden 0,1 procent.

“De afgelopen dagen lijkt de opmars van de AEX te stokken onder de 660 punten”, volgens technisch analist Bas Heijink van ING. “Wel staat de euforie onder beleggers nog steeds op zeer hoge niveaus”, aldus de marktvorser.

De AEX deed het dinsdag beter dan omringde beurzen, onder meer door goed ontvangen cijfers van Randstad en omdat techaandelen als ASML, Prosus en ASMI 0,6 tot 2,0 procent in het groen sloten.

Verder wordt het optimisme gesteund door een afname in het aantal nieuwe coronabesmettingen en de hoop op nieuwe stimuleringspakketten van overheden.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. Het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse mkb is in januari verder gedaald, waar een lichte stijging was verwacht. Verder steeg het aantal openstaande vacatures in de VS licht in december.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade lette dinsdag in het bijzonder op de koers van de bitcoin. Die steeg maandag naar een nieuw record toen bekend werd dat Tesla voor 1,5 miljard dollar in de cryptomunt had geïnvesteerd.

“Niets houdt de bitcoin tegen om de 50.000 dollar aan te tikken”, denkt Aslam. Dinsdagmiddag noteerde de cryptovaluta 4,5 procent hoger op bijna 47.000 dollar.

De euro/dollar handelde op 1,2095 en de olieprijs daalde licht

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen koerste uitzender Randstad na vrijgave van cijfers 2,4 procent hoger. Zowel KBC Securities als Degroof Petercam zag ruimte om het koersdoel voor de uitzender te verhogen. KBC zei positief verrast te zijn door de cijfers, maar bevestigde ook zijn voorzichtige houding tegenover het bedrijf, omdat dit jaar de stimuleringsmaatregelen wegvallen. Uitspraken van het uitzendbedrijf dat de volumes in januari weer op het niveau van voor de coronacrisis liggen, zijn evenwel bemoedigend, voegde Degroof toe.

De hoofdindex werd aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield, dat 3,4 procent steeg. Het vastgoedfonds komt woensdag nabeurs met jaarcijfers.

ArcelorMittal verloor 0,7 procent, na de aankondiging van een nieuw inkoopprogramma volgend op de verkoop van 40 miljoen aandelen Cleveland-Cliffs.

Hekkensluiter in de AEX was Just Eat Takeaway, met een verlies van 2,0 procent.

In de Midkap won JDE Peet’s 1,6 procent op 32,79 euro. Berenberg startte met het volgen van JDE Peet’s met een koopadvies en een koersdoel van 41,00 euro. Volgens de analisten van Berenberg is koffiebedrijf JDE goed gepositioneerd binnen één van de meest aantrekkelijke categorieën binnen de voedingssector, met een portefeuille die zal profiteren van een groeiende en winstgevende koffiemarkt.

Koploper was Vopak met een winst van 2,5 procent. Corbion eindigde onderaan met een verlies van 5,2 procent.

In de AScX eindigde Avantium licht lager. Avantium verwierf het recht om de FDCA-octrooiportefeuille van Eastman te mogen gebruiken.

AMG was lijstaanvoerder met een winst van 2,6 procent en Alfen en Kendrion sloten de rij met een verlies van 1,8 procent.

Lokaal steeg Marel 3,1 procent na een koersdoelverhoging door ING. Fastned ging zelfs 17,7 procent hoger na een koopadvies van Kepler Cheuvreux. Recent kreeg de uitbater van snellaadstations ook al een koopaanbeveling van Berenberg.

Wall Street

Rond het Amsterdamse slot koersten de Amerikaanse beurzen overwegend licht lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.