Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: cijfers Randstad beloond in vlakke AEX

Beursupdate: cijfers Randstad beloond in vlakke AEX
9 feb 2021 om 11:02

De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend licht lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX 0,2 procent tot 655,23 punten.

Volgens analisten van SEB houden beleggers de uitrol van coronavaccins goed in de gaten en wordt er ook gekeken naar de omvang en mogelijke inflatoire effecten van een groot steunpakket in de Verenigde Staten.

“Sterke kwartaalcijfers en de voortgang van het vaccinatieprogramma lijken de twee oorzaken te zijn van de recente koopbereidheid bij beleggers”, aldus beleggingsadviseur Justin Blekemolen van Lynx. “Ook het feit dat het steunpakket van Joe Biden eraan komt zet de wind in de zeilen.”

Desondanks lijken beleggers volgens Blekemolen na de forse koersstijgingen van de afgelopen dagen “even de kat uit de boom te kijken”. 

Investment manager Simon Wiersma van ING merkte evenwel op dat de hoop op economische groei en het vooruitzicht van iets hogere inflatie de afgelopen handelsdagen wereldwijd leidden tot oplopende rentes. Hogere rentes spelen de aandelenmarkten doorgaans niet in de kaart. 

Desondanks verwachten analisten van UniCredit dat de obligatiemarkten op korte termijn niet verder zullen stijgen, gezien de terughoudende houding van aandelenbeleggers vanochtend. “De rustige stemming op de mondiale aandelenbeurzen suggereert dat de Europese obligatiemarkten niet zo snel zullen aantrekken als op maandag”, aldus de analisten van de Italiaanse bank.  

SEB kijkt verder naar de start van een tweede impeachment van voormalig president Donald Trump. “Maar over de uitkomst zal weinig twijfel ontstaan, hij zal vermoedelijk worden vrijgesproken”, aldus de marktvorsers. 

De euro sterkte vanochtend lichtjes aan ten opzichte van de dollar op 1,2079. De olieprijzen stegen met 0,5 procent verder.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor cijfers van DuPont, Cisco en Twitter. De macro-economische agenda is daarnaast vrij leeg.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen koerste uitzender Randstad na vrijgave van cijfers 3,1 procent hoger. Zowel KBC Securities als Degroof Petercam zag ruimte om het koersdoel voor de uitzender te verhogen. KBC zei positief verrast te zijn door de cijfers, maar bevestigde ook zijn voorzichtige houding tegenover het bedrijf, omdat dit jaar de stimuleringsmaatregelen wegvallen.

Ook ArcelorMittal zat met een winst van 1,1 procent in de lift, na aankondiging van een nieuw inkoopprogramma volgend op de verkoop van 40 miljoen aandelen Cleveland-Cliffs. Just Eat-Takeaway noteerde met een verlies van 1,5 procent onderaan. 

In de Midkap won JDE Peets 2,9 procent op 33,19 euro. Berenberg startte met het volgen van JDE Peet’s met een koopadvies en een koersdoel van 41,00 euro. Volgens de analisten van Berenberg is koffiebedrijf JDE goed gepositioneerd binnen één van de meest aantrekkelijke categorieën binnen de voedingssector, met een portefeuille die zal profiteren van een groeiende en winstgevende koffiemarkt.

Corbion noteerde onderaan met een verlies van 2,6 procent. 

In de AScX won Avantium 2,0 procent. Avantium verwierf het recht om de FDCA-octrooiportefeuille van Eastman te mogen gebruiken.

Marel won 3,8 procent na een koersdoelverhoging door ING.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.