Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: moet belegger zich zorgen maken om inflatie?

Video: moet belegger zich zorgen maken om inflatie?
8 feb 2021 om 14:20

Regeringen hebben het afgelopen jaar enorme bedragen uitgegeven om hun economieën te beschermen tegen de pandemie. Dit zegt strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

“De sleutel tot hun vermogen om dit te doen, was dat centrale banken de leenkosten laag hielden zonder bang te hoeven zijn voor stijgende inflatie”, aldus Juvyns.

Uit de laatste PMI-gegevens blijkt echter dat de inputprijzen in de maakindustrie sterk zijn gestegen als gevolg van een verstoord aanbod. 

“De belangrijkste vraag voor beleggers is of dit een kortstondige hobbel is, of het begin van een meer aanhoudende inflatoire druk”, benadrukt de strateeg van JPMorgan Asset Management.

Omdat beleggers rekening houden met de mogelijkheid van stijgende inflatie, zijn er dit jaar tot nu toe sterke stromen van de sector geweest naar fondsen voor Amerikaanse staatsobligaties met inflatiebescherming. “Het grootste risico voor de aandelenmarkten is dat de steun van de centrale banken onverwacht wegvalt door een stijgende inflatie, waardoor de rente zou kunnen stijgen en de torenhoge aandelenwaarderingen onder druk zouden kunnen komen te staan.”

Klik hier voor: moet belegger zich zorgen maken om inflatie?

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.