AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Veolia doet vijandig bod op Suez

Veolia doet vijandig bod op Suez
8 feb 2021 om 07:39

Veolia doet toch een vijandig bod van 18,00 euro op alle aandelen Suez, nadat het bedrijf niet tot overeenstemming kon komen met het bestuur van de beoogde overnameprooi. Dat maakte het Franse bedrijf maandag bekend.

Het bod biedt een premie van 75 procent bovenop de slotkoers van het aandeel Suez, direct voordat Engie aankondigde een strategisch belang van 29,9 procent in Suez te verkopen.

Volgens het bestuur van Veolia zat er niets anders op dan een vijandig bod uit te brengen.

In oktober 2020 nam Veolia het belang van Engie van 29,9 procent in Suez over. Het bestuur van Suez stelde steeds graag een formeel overnamebod te ontvangen, zonder te reageren op het voorstel dat Veolia deed van 7 januari.  

De voortzetting van juridische procedures en het steunen van een concurrerend bod van private equitypartijen Ardian en Global Infrastructure Partners "spreken de uitingen van vriendelijkheid van het bestuur van Suez dag na dag tegen", aldus Veolia.

"Ik ben meer dan ooit bereid om met het bestuur van Suez te praten", benadrukte Antoine Frérot van Veolia. De fusie van de water- en afvalverwerkingsbedrijven moet leiden tot een wereldkampioen van de ecologische transformatie.

Het Franse waterbedrijf van Suez zal worden verkocht aan het Franse Meridiam.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Engie

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!