Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: de beurs in beeld

Uitgelicht: de beurs in beeld
8 feb 2021 om 09:19

De Amsterdamse beurs herstelde afgelopen week grotendeels van de klappen van vorige week. Recordniveaus op de Amerikaanse aandelenmarkten, op basis van tekenen van economisch herstel, trokken de Europese beurzen met zich mee in positief territorium.

Op maandag verscheen analist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News. De arbeidsmarkt in het Verenigd Koninkrijk heeft het volgens hem niet zo slecht gedaan als gevreesd, dankzij de maatregelen die de Britse overheid trof, waardoor het vooruitzicht van een negatieve rente ook wegebt.

Klik hier voor: Britse arbeidsmarkt niet zo slecht als gevreesd

Dinsdag presenteerde analist Corné van Zeijl de maandenquête van Actiam. De positieve stemming in januari bleek in februari omgeslagen te zijn in pessimisme.

Slechts een kwart van de beursexperts rekent deze maand op koerswinst voor de AEX en 46 procent van de experts is negatief gestemd.

“Deze sombere stemming komt door een aantal factoren. Veel experts vinden dat nu al het goede nieuws wel in de koersen zit verwerkt. Verder valt het vaccinnieuws de afgelopen maand tegen”, zei Van Zeijl.

Klik hier voor: Optimisme beursexperts slaat om in pessimisme

Technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets kwam dinsdag met een tussentijdse update, gevolgd door zijn wekelijkse update aan het einde van de week. 

Wat de AEX betreft is volgens hem nog steeds sprake van hogere bodems en toppen, waarbij geen sprake is van een verkoopsignaal en de stijgende trend intact is. 

Een stijging richting de 725 punten kan volgens Van den Akker niet uitgesloten worden.

Klik hier voor: AEX keert terug naar 667 punten

Klik hier voor: AEX richting 725 punten

Alphabet boekte het afgelopen kwartaal opnieuw een recordwinst, gedreven door Google Services. Met name vanwege de aanhoudende verschuiving van advertentiebestedingen naar de online-markt blijft Alphabet volgens analist Jos Versteeg van InsingerGilissen een aantrekkelijk bedrijf. Zorgen over de aanpak van van Washington van marktmisbruik, zullen volgens de analist een bedrijf als Alphabet waarschijnlijk niet hard raken, aangezien Amerika die grote technologie bedrijven niet te veel zal willen schaden, terwijl het land is verwikkeld in een technologie-oorlog met China.

Klik hier voor: Resultaten Alphabet fantastisch

Tot slot, analist Robbers Manders van IG Nederland buigt zich over de kwartaalcijfers van Royal Dutch Shell. Hoewel de energiereus fors lagere resultaten rapporteerde, bleken een dividendverhoging en het feit dat de ‘juiste’ divisies wel sterk presteerden een effectief doekje tegen het bloeden.  

Komende week komt Shell met een strategie-update. Shell’s zogenaamde ‘middle of the road strategie’ is volgens marktanalist Manders een verstandige keuze, waarbij Shell in tegenstelling tot Exxon Mobil niet vasthoudt aan zijn rotsvaste geloof in olie of zoals BP volledig op de groene tour gaat, maar uitgaat van zijn eigen kracht.

Daarnaast berekende Manders dat de energiereus in de komende twee jaar 30 miljard dollar van zijn vrije kasstroom overhoudt om te besteden aan aandeelhouders, wat omgerekend goed is voor bijna 20 procent van de huidige koers van het aandeel. De toekomst van Shell ziet er volgens de analist dan ook relatief positief uit.

Klik hier voor: toekomst Shell positief


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Lockheed Martin
    * *
  • Lowe’s Companies
    * *
  • Mastercard
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.